x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

“Estafettemarathon van Zeeuws Vlaanderen” bekoorde ook AC Lebbeke

Terneuzen (NED)
zo 14 april 2019

Voor wie een ganse marathon niet meteen ziet zitten is de estafettevorm misschien een alternatief. Onze noorderburen vonden alvast een originele formule. Een aantal atleten van AC Lebbeke doorkruisten Zeeuws Vlaanderen.

Bij de meeste wedstrijden van dit type gebeurt de aflossing op een vaste plaats. Voor wie niet aan de beurt is niet altijd een aangename situatie. De organisatie koos voor een totaal ander concept. Het parcours is hetzelfde als dat van de marathon. Na de start in Terneuzen zette je koers naar Hulst, eindbestemming van de race. Ieder jaar draait de volgorde om. Maximaal vier atleten mogen inschrijven per ploeg. De teamgenoten die niet lopen rijden met de auto naar een volgende wisselzone. De ideale oplossing om de ganse ploeg een prettige wedstrijd te bezorgen.

Snel inschrijven

De tocht van 42.1 km laat je kennis maken met al het moois dat Zeeuws Vlaanderen te bieden heeft. Velden, vijvers veldwegen, bossen, alles passeert de revue. Het ganse traject is perfect beveiligd en zowel voor lopers als de auto’s feilloos uitgepijld. Een stevige prestatie van de initiatiefnemers. Niet het parcours om een toptijd op je palmares te schrijven maar wel een om van te genieten.
Wie het zelf wil meemaken volgend jaar zal snel moeten zijn. Op een paar dagen veranderden de 195 beschikbare startnummers van eigenaar. Om alles vlot te laten verlopen beperkt de organisatie het aantal ploegen. Emilie Henriet, Marita Hofmans, Andy Slock en Chris Schelkens liepen en reden van wisselzone naar wisselzone en bereikten de markt van Hulst na 3:27. Goed voor een 28ste plaats op 195 ploegen. De afspraak voor volgend jaar staat alvast in de agenda.

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.
Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen