LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet zorgt voor drie Belgische punten op ETC in Vaasa (FIN)

Vaasa (FIN)
24
juni 2017

Op de European Team Championships in het Finse Vaasa kwam ons land uit in de "First Division" van de Europese Atletiekliga, de op één na hoogste afdeling. Riet Vanfleteren mocht voor het eerst het Belgisch truitje aantrekken om België van de nodige punten te voorzien op de 800 meter.

Riet stond aan de start van haar vierde 800 meter ooit. Het gebrek aan ervaring, ook op internationaal niveau, moest ze na een sterke openingsronde bekopen in de tweede ronde. Na een enthousiaste start zakte ze weg in de wedstrijd en finishte in een tijd van 2:12.18.
De overwinning ging naar de Zweedse Lovisa Lindh (2:02.36). Zij haalde het van de Zwitserse Selina Büchel (2:02.85) en Hedda Hynne (2:03.68) uit Noorwegen. Dit drietal had zich afgescheiden van de rest van de groep. Liina Tsernov uit Litouwen eindigde de wedstrijd op plaats vier na 2:06.45.

Na afloop bleek de wedstrijdjury nog een drastische beslissing te nemen in het nadeel van de Turkse en Roemeense atletes. Meryem Akdag en Florina Pierdevara werden gediskwalificeerd wegens duwen. Riet kreeg aldus drie punten toegewezen voor haar prestatie.

België telt na de eerste dag van dit landenkampioenschap 122 punten en staat op een achtste plaats. Zwitserland leidt de dans met 175 punten. Dat zijn er drie meer dan Turkije en 13 meer dan Zweden. Denemarken, Bulgarije en Estland staan momenteel in de degradatiezone.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube