LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet Vanfleteren geselecteerd voor European Team Championships in Vaasa (FIN)

Vaasa (FIN)
15
juni 2017

België neemt vanaf vrijdag 23 tot en met zaterdag 25 juni 2017 deel aan de European Team Championships. Net als bij de Beker van Vlaanderen nemen teams (in dit geval landen) het in verschillende klasses tegen elkaar op. Ons land zit in de "1st league", de op één na hoogste klasse.

De nationale selectie voor dit kampioenschap werd gisteren bekend gemaakt. Door haar uitstekende prestaties op de 800 meter mag Riet Vanfleteren voor ons land uitkomen op de 800 meter. Het nummer staat zaterdag 24 juni omstreeks 15u42 op het programma.

De atleten vertrekken volgende week donderdag richting Finland, waar het kampioenschap zal plaatsvinden in de stad Vaasa. Ons land krijgt er tegenstand van Noorwegen, Bulgarije, Portugal, Denemarken, Roemenië, Estland, Zweden, Finland, Zwitserland, Ierland en Turkije.

Wedstrijd te volgen via livestream

De competitie zal live te volgen zijn via deze link. Klik hier voor meer informatie over het kampioenschap in Vaasa.

De volledige Belgische selectie kan je terugvinden op de website van de Vlaamse Atletiekliga.

Vijfde Lebbeekse jeugdatlete in Europa in 10 jaar tijd

Het kransje atleten van AC Lebbeke op het Europese toneel wordt nochmaals uitgebreid. In 2015 mocht Astrid Verhoeven voor België uitkomen op de 3000m steeple. In Heraklion zorgde zij toen voor 7 punten.

Eerder waren ook al Lize De Geest (EYOF 2007), Jonas Bogaerts (EYOF 2011), Astrid Verhoeven (EK 2013 en 2014, ETC 2015) goed voor Europese selecties. Dries De Smet dwong onlangs zijn selectie af voor het EK U20 in het Italiaanse Grosseto.

Begin dit jaar mochten onze Lebbeekse junioren ook al deelnemen aan het Europees kampioenschap voor clubs in Albufeira (POR). De jongens lukten er een twaalfde plaats.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube