LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Geslaagd jeugd-familieweekend Oostende

Oostende
27
oktober 2019

Afgelopen weekend vertoefde onze jeugd in Oostende. Enkele ouders hadden de handen in elkaar geslagen om een familieweekend in elkaar te steken. Het was direct een enorm succes. Ze checkten in met 53 personen, waarvan 24 jeugdatleten op vrijdagavond in residentie Vayamundo te Oostende.

Na het avondmaal in het buffetrestaurant trok de hele groep naar een apart zaaltje waar er een gezelschapsspelavond op het programma stond. Samen met een hapje en een drankje. Ook werd het verloop van het weekend hier wat verduidelijkt.

Zaterdagochtend na het ontbijt werden de jeugdatleten verwacht op het strand voor een training met trainers Koen en Stephane. Zoals je op de foto’s kan ontdekken waagden zelfs enkele ouders om mee te doen. Andere verkozen een loopje op het strand, nog andere een wandeling.
Na ’s middags een broodje genuttigd te hebben trok de hele meute terug richting strand waar Koen een spelletjesnamiddag organiseerde. Hier namen 4 groepen ouders en atleetjes onder elkaar het tegen elkaar op bij touwtrekken, over de streep,… Hier lieten enkele het competitiebeest in zich los. Andere zaten na het bekendmaken van de uitslag in de put.

De namiddag werd afgesloten in het zwembad van Vayamundo. Na een hele namiddag sport en spel moesten de verloren calorieën terug gewonnen worden in het buffetrestaurant. Wie bij het dessert een eclair wou wist nu al dat ze zich moesten haasten want bij sommige leeftijdsgroepen is dit heel gegeerd. Ook zaterdagavond konden we in een apart zaaltje terecht voor een moppen,raadsels en sketchesavond met zelfs een verrassingsoptreden van Lukske Somers. Eens uitgelachen kon iedereen zijn muziekkennis testen bij de muziekbingo. Deze geslaagde avond werd al dansend afgesloten.

Gelukkig mocht iedereen nadien een uurtje extra slapen. Want zondagochtend werd iedereen vroeg aan de ontbijttafel verwacht. Het merendeel van de atleten diende inderdaad te lopen in Berlare op de crossrelays. Bij de ene was dit al met kleinere oogjes als de andere. Maar iedereen was het wel volkomen eens dat het een zeer geslaagd weekend was.

Voor een fotoreportage van het weekend klik je hier.

Geschreven door Tim Muyshondt | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube