LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Data om te onthouden: Federale kalender 2014-2015

Lebbeke
21
september 2014

Het outdoorseizoen is nog maar net gedaan, maar de nieuwe federale kalender voor seizoen 2014-2015 staat al klaar. Wij zetten even de belangrijkste kampioenschappen op een rijtje.

Het winterseizoen begint met de Cross Cup Relays in Gent, maar de eerste grote afspraak is de Cross Cup van Roeselare waar de selecties voor het Europees kampioenschap plaatsvinden. Dag kampioenschap zal dit jaar op zondag 14 december in Samokov (Bul) plaatsvinden.

Het eerste kampioenschap dat op het programma staat is het PK Oost-Vlaanderen indoor op zondag 4 januari 2015. Vervolgens gaat het snel, want op 18 januari is het aan de cadetten en scholieren voor het Vlaams, op 25 januari staat het alle categorieënkampioenschap reeds geprogrammeerd.
In het veld wordt het eerste kampioenschap betwist op zaterdag 31 januari in Deinze.

Indoor volgen vervolgens het BK 4x200m op 8 februari, het BK AC op 21 januari, het BK jun/bel en cad/schol op 7 en 8 maart en het BK indoor Masters op 14 maart.
In het veld staan dan nog het Vlaams kampioenschap geprogrammeerd op 15 februari en het BK op 15 maart. De masters duiken 22 maart pas het veld in voor hun Belgisch kampioenschap. Het wereldkampioenschap cross zal dit jaar plaatsvinden in het Chinese Giuyang.

Outdoor 2015

De provinciale kampioenschappen gaan opnieuw door in het laatste weekend van april: zaterdag 25 en zondag 26 april 2015. De eerstvolgende kampioenschappen worden op 2 mei betwist (BK 10.000m). Het Vlaams kampioenschap AC staat dan weer 16 mei op het programma.
Het Belgisch kampioenschap voor Masters gaat door in het weekend van 13 en 14 juni, terwijl onze pupillen en miniemen 2 weken later het PK betwisten op 27 juni.

Het Europees kampioenschap voor -23-jarigen zal doorgaan in Talinn (Est), de Wereldkampioenschappen voor -18-jarigen staat in Cali (Col) op het programma. -20-jarigen kunnen naar het Zweedse Eskilstuna voor hun EK in de loop van juli.
Ook in juli geprogrammeerd: het Belgisch kampioenschap AC op 25 en 26 juli 2015. De EYOF in Tblissi (Geo) volgt niet veel later.

Cadetten en scholieren betwisten eerst het Vlaams kampioenschap op 15 augustus, gevolgd door het Belgisch kampioenschap op 5 en 6 september. Junioren en beloften hebben hun BK op 13 september.
Het provinciaal kampioenschap estafette staat op 30 augustus geprogrammeerd, terwijl het Belgisch aflossingskampioenschap op 20 september zal plaatsvinden.

De volledige kalender kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube