LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Finale Oost-Vlaams Atletiekcriterium Hamme

Hamme
12
september 2012

ALS AFSLUITER VAN HET ZOMERSEIZOEN TROKKEN NOG HEEL WAT ATLETEN NAAR HAMME IN DE ZOEKTOCHT NAAR EEN LAATSTE STERKE TIJD. JAMMER GENOEG GING DE WEDSTRIJD DOOR ZONDER ELEKTRONISCHE TIJDOPNAME.

Voor AC Lebbeke warmden zich verschillende atleten op voor de 100m toen ze te horen kregen dat de meeting zou doorgaan zonder elektronische tijdopname. Toch wel redelijk essentieel om op dit kort nummer een geloofwaardige uitslag te kunnen opmaken.

Bij de cadetten mochten Sverre Vierendeels en Frederik Tas de spits afbijten. Sverre werd 5e in de eerste reeks in een tijd van 14.7, Frederik werd 2e in de 2e reeks en klokte 12.7. Bij de scholieren kwamen Sven Pieters en Danny Van Nuffel in actie, zij lieten een tijd van 13.2 en 11.8 optekenen. Bij de JSM zette Christophe Champeaux een tijd van 11.7 neer. Voor heel wat van deze atleten kwam dit neer op een helaas moeilijk te verifiëren PR.

Ondertussen stond Jan Vierendeels in ring met een kogel in de hand. Hij stootte deze zware kogel 7m52 ver en werd hiermee 2e. Iets later op de namiddag zou hij ook nog in die andere ring staan, ditmaal met een discus in de hand. Dit voor Jan redelijk onbekend projectiel wierp hij 17m66 ver. Over enkele weken zal Jan aantreden in zijn eerste 10-kamp. Ook zijn zoon Sverre Vierendeels kwam nog in actie op een kampnummer, hij wierp zijn speer 24m04 ver.

We zagen Jan Vierendeels al aan het werk in de kampnummers maar hij kwam ook nog aan de start van een 800m. Samen met Ruben Van den Berghe startte hij in de eerste reeks die gehaast werd door Jan Van Den Broeck (LAT) voor Steffen Van Avondt (LAT). Na een doorkomst in 60″ voor Ruben en 66″ voor Jan werd de zware tweede ronde aangevat. Ruben kon Wouter Steyfkens (RCG) in de laatste meters nog inhalen en won de reeks in 2.02.8. Jan werd 10e in 2.15.4.

De 300m werd door verschillende spurters gelaten voor wat ze was door de ontbrekende elektronische tijdopname. Bij de cadetten kwam Sverre nog in actie en hij liep naar een tijd van 48.3. Bij de scholieren was het Sven Pieters die in actie trad voor AC Lebbeke. Hij liep naar een zelfs met de minder nauwkeurige tijdopname zeker PR van 13.2.

Op de afsluitende 1500m was het de beurt aan Niels Muysewinkel en Natalie De Ridder. De mannen gingen eerst aan de slag en Niels liep dankzij perfect haaswerk van Michiel De Proft naar een nieuw PR van 4.36.5. Ook Natalie volgde het goede voorbeeld en verbeterde zich met 10 seconden en liet de klok stoppen na 5.27.6.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube