LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

François Willems: “Eindelijk die promotie”

Oudenaarde
14
mei 2013

Onderstaand artikel verscheen in Het Laatste Nieuws van dinsdag 14 mei 2013. De foto is van KASVO, het artikel werd geschreven door Xavier Rondas.

Ze zaten er al enkele jaren op te wachten, maar eergisteren is het de mannen van AC Lebbeke dan toch gelukt. Ze werden kampioen in de tweede landelijke afdeling van de Beker van Vlaanderen en stijgen een afdeling. “Eindelijk promoveren we. Het hing al een paar jaar in de lucht, maar telkens was het net niet. Zo hoopten we vorig jaar nog op de eigen piste te winnen, maar Hamme deed toen enkele punten beter. Daarom dat we nu zo gelukkig zijn.” juicht een ontroerde voorzitter François Willems. De champagne vloeide alvast rijkelijk.

“Het is een heuglijke dag voor de club en zoiets moet gevierd worden. Daarom dat we nog snel een paar flesjes zijn gaan halen. Maar het kon eigenlijk niet mislopen. We zaten van begin af aan in de hoogste regionen van de tussenstand en nog voor de aflossingen wisten we al dat er heel wat fout zou moeten gaan om de promotie nog te mislopen. Maar op een interclub weet je nooit, een foutieve wissel kan fataal zijn.”

“Collectief waren we vandaag ook heel sterk. De vorige jaren schoten we soms wat tekort op de lange afstand, maar dat probleem was nu ook van de baan met de komst van enkele afstandslopers. Tel daarbij onze eigen sprinttalenten en we kwamen echt wel overal sterk voor de dag. En daar ben ik ook trots op, dat bijna de volledige ploeg bestond uit eigen kweek.” aldus nog de voorzitter.
Overwinningen waren er in de 1500m voor Thomas Caudron, de 3000m met Pieter Vierendeels en de 4x400m met Yoshi Thys, Aiko De Mol, Danny Van Nuffel en Pieter De Maersschalck.

Het volledige bekeroverzicht kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube