LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

François Willems: “Vette jaren komen er weer aan”

Lebbeke
10
april 2013

Zeven vette jaren en zeven magere jaren. Een vergelijking die nogal eens gebruikt wordt om mindere periodes in het bestaan van een bedrijf, vereniging of club aan te duiden. Ook AC Lebbeke kende de afgelopen jaren een moeilijke periode. Maar stilaan is het tij aan het keren en staan de jaren van succes weer voor de deur. Daar is voorzitter François Willems zeker van.

“Ik herinner me nog een tiental jaar geleden dat we grossierden in het talent en op alle kampioenschappen wel een aantal medailles meepikten. Daarna ging het echter bergaf en bleven we wat op onze honger zitten. We hadden nog wel talent en behaalden nog wel successen maar de gouden jaren waren het toch niet meer”, weet Willems. Maar een nieuwe lichting talenten dient zich nu aan.

“Onze jeugdwerking draait goed en van daaruit moeten we toch een aantal goede atleten kunnen opleiden. Ik kan daarbij rekenen op een gemotiveerd korps jeugdtrainers. En ook de doorstroom is verzekerd met zowel voor spurters, kampers als afstandslopers gediplomeerde trainers. In onze club wordt wel het principe van geleidelijke aanpak gehuldigd. Dat wil zeggen dat we talent niet pushen en rustig tot ontbolstering laten komen. Het is immers pas bij de seniores dat ze potten moeten breken. Het enige probleem waar we wel een beetje mee kampen is dat het moeilijk is om de jeugd tot wedstrijden aan te zetten. Maar dat is in alle clubs een oud zeer”, gaat Willems verder.

“We zijn een echte volksclub zen telleen momenteel zo’ n 300 competitie-atleten. Een aantal dat nog wel in de lift zit want vanuit de Start to Run kunnen we ook nog wel altijd mensen rekruteren. Dit jaar organiseren we ook weer een aantal meetings, met een van de hoogtepunten de eerste dag van het PK eind deze maand. In 2015 bestaan we tevens zestig jaar en daar gaan we ook zeker een aantal festiviteiten aan koppelen, zij het dan op bescheiden niveau.”

Dit artikel verscheen afgelopen maand in Het Laatste Nieuws en werd geschreven door Xavier Rondas. Het volledige artikel kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube