LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Geen Belgische medailles voor onze studenten

Gent
07
februari 2016

Vrijdagavond stond in Gent het Belgisch kampioenschap studenten op het programma. Bijna alle deelnemers opteerden voor de korte nummers, maar konden er desondanks niet met medailles naar huis komen.

Er werd geopend met de 60 meter vlak. Daarin lukte Riet Vanfleteren een reeksoverwinning en 8.09. Die tijd bleek echter onvoldoende om ook in de finale aan te mogen treden.
Ook Danny Van Nuffel won zijn reeks. Hij liet met 7.51 een nieuw persoonlijk record optekenen. Thomas Wiener raakte in de file verzeild en kon niet in de startblokken kruipen voor zijn 60 meter.

Een persoonlijk record zat er ook in voor Sverre Vierendeels. Hij nam als enige Lebbekenaar deel aan de 400 meter en finishte knap na 54.53. Die prestatie was goed voor de tweede plaats in zijn reeks.

Op de 200 meter schoot Riet iets te snel uit haar startblokken, waardoor ze werd gediskwalificeerd. Na afloop van alle nummers besloot zij toch nog een 200 meter te lopen (onofficieel en zonder tijdsopname) waarbij trainer Geert 25.4 klokte. Lise Verbruggen klokte met 28.36 de vierde tijd in haar reeks.
Bij de heren liep Danny een snelle 23.09. Het leverde hem een nieuw PR en reeksoverwinning op.

De uitslag van het studentenkampioenschap werd opgebouwd aan de hand van hogescholen en universiteiten i.p.v. clubs. Ontbreekt er iemand in het verslag? Mail dan snel naar webteam@lebb.be en we wijzigen het verslag zo snel mogelijk.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube