LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Geslaagde eerste herfststage in Blankenberge

Blankenberge
04
november 2012

Onder leiding van trainers Geert Heyvaert en Michiel De Proft trok een groep van zo'n 60 wedstrijdatleten richting Bloso-centrum van Blankenberge om er aan de basisconditie te sleutelen.

Woensdagnamiddag sijpelden de eerste atleten binnen in Blankenberge. Er stond om 19u30 immers al een eerste training gepland. Geert en Michiel werden tijdens alle trainingen bijgestaan door 2 stagairs: Bart Van Nuffel en Yoshi Thys. In koude, winderige omstandigheden werd de stage op gang getrokken.

Het programma bestond uit 1 training per dag ,2 voor sommigen. ’s Namiddags werd de sporthal afgehuurd waar verschillende sporten op het menu stonden: volley, basket, badminton, … Ook ’s avonds werden er activiteiten voorzien: een quiz en nachtspel. Tussendoor speelden de atleten “Gotcha” en na het avondeten werden de gezelschapsspelletjes steevast bovengehaald.

“Moorden” met Gotcha

Bij dit spel kreeg iedereen een kaartje met de naam van een van de deelnemende atleten op. De persoon die je kreeg, moest je door middel van een waterpistooltje proberen te vermoorden. Diegene die laatst overbleef zou het spel winnen. Gezien de beperkte oppervlakte, was het eerste spel na één dag afgelopen. Ruben was de enige die het eerste spel overleefde. Het tweede spel duurde iets langer en werd gewonnen door Jan Vierendeels.

Quiz met rode draad

2×5 rondes met elke tiende vraag een hint naar de ‘fil rouge’. Quizmaster van dienst Aiko werd bijgestaan door juryleden Sam en Jan. Na een zeer spannende wedstrijd moest een fotofinish een winnaar aanduiden. ‘Team Tof’ en ‘Den Overschot’ haalden namelijk beiden 90 punten. De overwinning ging echter naar ‘Den Overschot’, die reeds in ronde 4 het juiste antwoord konden indienen. De volledige uitslag kan je hier terugvinden.Nachtelijk Halloweenspel

Omdat de stage begon op 31 oktober besloten Riet en Michiel dat een nachtspel in griezelthema wel op zijn plaats zou zijn. De groep werd in twee kleinere groepen verdeeld en met zaklamp in de aanslag en halloweenkostuum om het lijf trokken ze erop uit om de vlag van de andere groep te veroveren. De rode groep bleek het slimst en dankzij een listig spel konden ze de overwinning naar zich toe trekken.

Al bij al kunnen we spreken van een zeer geslaagde herfststage. De sfeer zat zeer goed en de atleten hebben elkaar weer iets beter leren kennen.

We willen overigens ook even vermelden dat de stage volgend jaar wellicht opnieuw zal doorgaan van donderdag 31 tot en met zondag 3 november 2013. Meer informatie volgt wellicht eind volgende zomer.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube