LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

GP Brussel zorgt nog niet voor topresultaten

Brussel
05
juli 2015

Voor de jaargang 2015 werd de Grand Prix van Brussel ditmaal georganiseerd door RESC samen met de organisatie van de IFAM. Terwijl het gros van de afstandslopers op stage trok richting Limburg besloten een aantal spurters om de benen al eens te testen in het Koning Boudewijnstadion.

Op wat als een onweerachtige dag werd voorspeld kwamen op de 400 meter de eerste atleten aan de start.

Riet Vanfleteren kwam als eerste aan de beurt en zij slaagde erin om, na een zware trainingsweek, Esther Dreumont (FRA) en Anke Van Puyvelde (AVLO) achter zich te houden en finishte in een tijd van 57.43.

Ook in reeks 2 kwam er met Loike Vierendeels nog een Lebbeekse atlete aan de start. Zij trachtte haar tijd van vorige week in eigen huis nog wat scherper te stellen. Ze liep lange tijd mee voor de reeksoverwinning maar moest in de laatste 50m enkele atletes laten voorgaan om te finishen in een tijd van 66.80, de overwinning was uiteindelijk voor Helene Rassart van WS.

Bij de mannen kregen we Aiko De Mol aan de start, ook hij moest na een vlotte start, in de laatste rechte lijn een paar atleten voorlaten en finishte in 50.97. De reeksoverwinning was voor Arthur Rosiere (SMAC) in 50.21.

Ook op de 200 meter kwam Aiko aan de start, de reeks werd gewonnen door Benjamin Dricot (FLEU), Aiko finishte als derde in 23.39. De wind (+2.3) blies helaas iets teveel in het voordeel.

Na de 200 was het de beurt aan de 800 meter. Riet haasde hier de snelste reeks, zij kreeg al snel Enya Voet in haar spoor, die na uitstekend haaswerk nipt naast de overwinning greep. Aniek Aper (NED) won hier in 2.17.93.

Bij de mannen kwamen twee atleten aan de start die zich dit jaar met de 800, na vele jaren terug aan een vertrouwde afstand wagen. Pieter De Maersschalck en Ruben Van Den Berghe kwamen respectievelijk in reeksen 1 en 3 aan de start.
De vooropgestelde richttijd was 1.52. Hoewel de haas – Samuel Heymans (CABW) – trachtte het aangegeven tempo te lopen, leken de atleten er niet veel zin in te hebben na 100m, het tempo stokte en Pieter besloot om de haas te volgen. Na 400m kwamen de atleten door in 55 seconden en in het gedrum dat na de eerste ronde volgde besloot Pieter om uit te stappen. De reeks zou later gewonnen worden door Ruben Quagliara (ATLA) in een matige 1.55.85.

In reeks 3 ging men voor 1.57-8, voldoende reden voor Ruben om de haas van dienst, Thijs Van Peteghem (RCG) te volgen. Na een snedige eerste 200m in 27seconden stokte het tempo wat en kwamen de atleten slechts door in 59 seconden. Door de opeenvolgende grote tempowisselingen werd het moeilijk om nog een goeie tijd te lopen en stapte Ruben uit op de 600m.
De reeksoverwinning ging uiteindelijk naar David De Vos (OEH) in een tijd van 1.59.93.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube