LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Wisselvallig weer kleurt de halve marathon “Deinze-Bellem”

Bellem
11
november 2019

Op 11 november gaat “JC Aalter” traditiegetrouw aan de slag voor haar halve marathon. Inmiddels is er sterke concurrentie bijgekomen rond die datum. Kan de organisatie zijn klanten binden?

concurrentie

17 jaar geleden kon je deze wedstrijd voor het eerst ontdekken op de loopkalenders. Jaar na jaar groeide het aantal deelnemers tot ruim 600. Maar vijf jaar geleden kwam “De Mooiste Halve” de neus aan het raam steken. En ook deze wedstrijd kende een enorme groei. In Bellem hebben ze het geweten want het deelnemersaantal daalde tot iets beneden de 400. Nog steeds een heel mooi aantal en ruim voldoende om ervoor te zorgen dat atleten niet de helft van hun wedstrijd alleen moeten afmalen.

Jaagpaden

“Deinze-Bellem” blijft een schitterende halve marathon. De charme van deze wedstrijd kan je in een aantal kernzinnen samenvatten:

-de busrit naar de startplaats aan de atletiekpiste in Deinze aan de Leie. -het half uurtje wachten in de gezellige kantine van de plaatselijke atletiekclub. -het opwarmen op de piste
-de prachtige herfstkleuren langs de jaagpaden en het waterpas-vlakke parcours.

Sommige vinden de 21 km lange tocht langs het water wat saai. Maar toch geven de meeste atleten deze jogging een terecht hoge score.

lint

Wie zich verwacht aan een schare enthousiaste supporters komt uiteraard van een kale reis terug. Een parcours in lintvorm leent zich hier zeker niet voor. Slechts hier een daar staan er toeschouwers om je aan te moedigen. En daarbij kwam nog het aangekondigde regenweer. Af en toe viel er inderdaad een bui maar er waren ook lange droge perioden met een zon die al eens door de wolken kwam priemen. De eerste 15 km gaf de matige wind je een duwtje in de rug. Na de wissel aan het kanaal ging de wind in de tegenaanval.

“Deinze-Bellem” blijft een schitterende wedstrijd en een uitstekende organisatie. En bovendien voor een matige inschrijvingsprijs van € 10 of € 15 met busvervoer. Weinigen doen het beter.

Resultaat 21.1 km (368 deelnemers)

132 Chris Schelkens 1:38:41
317 Marita Hofmans 2:04:06

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube