LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Heren knap 7e in uitgeregende beker te Sint-Niklaas

Sint-Niklaas
12
mei 2014

De wind, regen en een piste vol bladeren waren het strijdtoneel voor de Beker van Vlaanderen in eerste landelijke. Onze heren dwongen vorig jaar de promotie af naar deze afdeling, en gingen nu resoluut voor het behoud.

Het eerste nummer van de dag was de 400mH, waar Ruben Van den Berghe zich op toe had gelegd. Hij mocht in de tweede en snelste reeks van start gaan, maar daar ging het al meteen fout. De fotofinish liet het een eerste keer afweten en de chronometers werden boven gehaald om tijden te klokken. Ruben eindigde op een 5e plaats in zijn reeks, na 59.9. Hij klokte daarmee de zevende tijd. De overwinning ging naar favoriet Stef Vanhaeren (KAPE, 52.1).
Amper vijf minuten later volgde de 400m vlak. Ook Pieter De Maersschalck mocht voor onze club in de snelste reeks van start gaan. De fotofinish leek intussen opnieuw in orde, waardoor Pieter een tijd van 50.41 achter zijn naam kon noteren. Pieter kwam als tweede – na Michael Rossaert (ACW) – de bocht na 300m uit, maar moest toen nog enkele plaatsen toegeven. Hij eindigde uiteindelijk op plaats 5.
Sam Vanfleteren volgde op het kortste sprintnummer. Na een erg vreemde eerste reeks, waar opnieuw geen elektronische tijden werden opgenomen, werd beslist om ook reeks 2 met handgestopte tijden te lopen. Christophe Van Hecke (EA), Yannick Meyer (ACW) en Sam gingen min of meer in één rij naar de finish, maar door de handgestopte tijden werden er erg uit elkaar liggende tijden toegewezen. Yannick won in 10.9 voor Christophe met 11.0 en Sam met 11.1 (0.0 m/s).

Intussen was Michiel De Proft begonnen aan een haast onmogelijke opdracht. Hij combineerde het hoog- en hinkstapspringen die tegelijk begonnen. In het hoogspringen pakte hij met 1m60 één punt. Het niveau van die hoogspringwedstrijd lag trouwens erg hoog. Voor plaats 8 was al 1m80 nodig. De winnaar, Emile Verdonck (AZW) wipte over 1m95. Het hinkstapspringen verging Michiel beter. Hij liet wel 5 nulsprongen noteren, maar zijn ene sprong van 12m43 was wel meteen goed voor plaats 4.
Werpers Michael Morret en Jonas Bogaerts probeerden intussen punten te sprokkelen in het kogelstoten en speerwerpen. Michael wierp 11m49 ver en eindigde daarmee op plaats 10. Jurgen Verbrugghe (HAC, 16m23) was duidelijk de sterkste in deze competitie. Jonas stond even aan de leiding in het speerwerpen, tot Gerald Nys (VS) met 56m82 40 centimeter verder wierp. Jonas lukte een worp van 56m46 en eindigde tweede.

Na de promotie vorig jaar volgde de opluchting voor behoud

Bij de 800m was het de beurt aan Aiko De Mol. Hij liep een tactisch goede wedstrijd en liet zich met de groep mee glijden. Aiko klokte 1.59.03 en kwam als zesde over de finish. Aurele Vandeputte (HAC) kwam voor Pieter Claus (EA) en Hans Omey (AZW) als eerste over de finishlijn.
De 1500m volgde op de voet. Thomas Caudron kwam pas woensdag terug van stage in Flagstaff (USA) en liep zijn eerste wedstrijd van het zomerseizoen. Met 4.10.14 klokte hij de 8e tijd van het pak. De overwinning ging hier naar Koen De Veylder (EA) voor Ward D’hoore (HAC) en Levi Hoste (AVLO).
Ruben Van den Berghe zorgde voor nog wat extra hordenpunten. Hij legde de 110mH af in een tijd van 18.30 en eindigde zo op plaats 7.

Ben Quintelier en Glen Braem namen de twee langste afstanden van de dag voor hun rekening. Ben liet met 9.15.53 de 8e tijd op de 3000m achter zijn naam zetten in een reeks die werd gewonnen door Steven De Loose (AVLO) voor Cedric Van De Putte (HAMM). Glen Braem liep met 16.39.32 de 11e tijd op de 5000m. Hier was Nick Van Peborgh (ACBR) de sterkste voor Dieter Vanstreels (AVLO).
In het laatste individuele sprintnummer van deze dag klokte Yoshi Thys 23.25 (+0.3m/s). Yoshi was daarmee goed voor een zesde plaats in zijn reeks en 7e plaats overall.

Master Antoine Van Gucht pakte een punt in het discuswerpen. Hij lukte een worp van 28m32 en werd twaalfde. Jonas Bogaerts sprong intussen naar een vijfde plaats in het verspringen. Jonas liet 6m10 noteren. De overwinning ging naar Wim Marynissen (AVKA) voor Arno Thibau (AVLO).
Polsstokspringer Rik Uyttersprot was bijna een hele namiddag bezig met zijn competitie. Hij eindigde uiteindelijk 7e met 3m40.

Een tussenstand werd opgemaakt om de aflossingsreeksen in te delen. Onze mannen stonden op plaats 8, waardoor ze de 4x100m en 4x400m in baan 3 van de eerste reeks van start moesten gaan. Tijdens die 4x100m ging Jonas Bogaerts er als een speer vandoor. Yoshi Thys, Sam Vanfleteren en Pieter De Maersschalck voltooiden het rondje in een tijd van 43.46 en waren daarmee meer dan een seconde voor op eerste achtervolger AC Break (44.89). In reeks 2 ging het echter nog wat sneller. AVKA klokte er 43.15, ACW 43.28 en AVLO net als onze mannen 43.46.
Ook de 4x400m noteerde een uitstekende tijd én won haar reeks. Ruben Van den Berghe, Aiko De Mol en Danny Van Nuffel brachten het stokje met 30 meter voorsprong op de eerstvolgende concurrent naar slotloper Pieter De Maersschalck. Die liet de klok stoppen op 3.23.44. Ook nu ging het in de tweede reeks nog net iets sneller. AVKA finishte in 3.22.71, Eendracht Aalst liet 3.22.91 noteren.

Onze mannen verzamelden uiteindelijk 113 punten en kwamen uit op plaats 7. AVKA en AZW mogen volgend jaar hun geluk beproeven in de Ere-afdeling van de VAL. Vlierzele Sportief en AV Looise zullen in tweede landelijke aan de bak moeten. Het volledige bekeroverzicht bekijk je hier.

De live-feed van het afgelopen Beker-weekend kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube