LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Het nieuwe parcours in 10 beelden

Lebbeke
01
maart 2016

Onze veldloop kreeg dit jaar een grondige face-lift. De berg werd aangepast, een zandbak werd toegevoegd en er werden twee volledig nieuwe lussen gecreëerd. Wij zetten alles even op een rijtje aan de hand van 10 foto's.

Een plan van het nieuwe parcours kan je hier nog steeds terugvinden. Voor een volledig verslag van de wedstrijd klik je hier.

Nieuwe startzone

De nieuwe startzone ligt tussen de twee kantines in. Ze ligt meteen naast de finish, waardoor supporters makkelijk zowel start als finish kunnen volgen. Bovendien ligt de tentenzone makkelijk tussen de start en finish in.

Twee extra lussen met hindernissen

Met een nieuwe lus door over de berg en een tweede lus door het zand van het volleybalterrein kwamen er ook twee leuke nieuwe hindernissen bij.

De nieuwe weide

Dankzij een tijdelijke overbrugging konden we dit jaar een nieuwe weide aansnijden gelegen tussen de atletiekpiste en de spoorweg. Het 380 meter lange traject vervangt het meermaals vervloekte maïsveld.

De aangepaste weide

Waar de afgelopen jaren de start werd gegeven van alle crossen werd dit keer de lus voor de grote ronde getrokken. De grote lus sluit naast de tweede kantine aan op de rest van het parcours.

De laatste meters

Achter de tweede kantine (FC Wieze) moesten de sparren plaats maken voor een bredere finse piste. Niet alleen kan daardoor de hele wedstrijd over de lus achteraan gevolgd worden, maar er is ook extra plaats voor de strook richting finish of volgende ronde. Er waren bovendien nieuwe wedstrijden en podia voor de M50+ en G-atleten.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube