LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Het seizoen van … de appel!

Lebbeke
22
november 2012

Donderdag 29 november bieden we al onze atleten een appel aan. Op deze manier willen we een ander belangrijk aspect van atletiek in de kijker zetten: gezond en lekker eten!

Het oude Engelse gezegde “An apple a day keeps the doctor away” klopt. Er zijn tal van redenen om appels te eten, alleen al om je atletiekprestaties te verbeteren.

Appels zitten vol met oplosbare vezels, appelpectine, vitamines en veel meer. De vezels zijn goed voor het insulinegehalte door het langzaam vrijgeven van suikers in de bloedbaan. Appelpectine helpt dan weer het cholesterolgehalte te verlagen. In twee onderzoeken vonden onderzoekers dat het eten van vijf appels per week het risico op aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, verlaagt.

Een appel zitten boordevol vitamine C, A, flavoïden en kleine hoeveelheden ijzer en calcium. Hij bevat slechts 50 tot 80 calorieën en geen vet of natrium. Volgens een Braziliaanse studie is het eten van een appel voor een maaltijd zelfs goed voor gewichtsverlies. Vrouwen die appels aten, verloren 33 procent meer gewicht dan degenen die dat niet deden.

Wist je dat…

  • er meer dan 7500 soorten appels bestaan?
  • 25% van het volume van een appel lucht is?
  • een appelboom tot 25 jaar oud kan worden?

Tip!

Eet appels met schil om de goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Veel van de voedingsstoffen zitten in de schil of er net onder.

Gratis appel

Op donderdag 29 november 2012 krijgen alle atleten en joggers na training een gratis appel aangereikt van de club! Vanaf dat moment zullen we proberen elk seizoen een nieuw stuk fruit aan te bieden aan onze leden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube