LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Historia: Wedstrijdtruitjes

Lebbeke
31
augustus 2012

We nemen je graag mee in de rijke geschiedenis van Koninklijke Atletiekclub Lebbeke. Onze club bestaat ruim 56 jaar, en kende in de loop der jaren al een resem wedstrijdshirts.

De komende weken duiken we in de rijke geschiedenis van AC Lebbeke. Beginnen doen we bij datgene waarmee we onze club aan de buitenwereld presenteren: de clubtruitjes.

Een overzicht per shirt:

1955-1970

In de beginjaren was het niet de gewoonte om de volledige naam van de atletiekclub op het truitje te plaatsen. De gemeente of stad waar de club gevestigd was bleek voldoende. Er waren immers niet zoveel atletiekclubs actief in ons, waardoor er per gemeente meestal slechts 1 atletiekvereniging gevestigd was.

Onze club liep toendertijd in een donkerblauwe tenue met de belettering “Lebbeke” in een boog op de borst.

1970-1978

Omstreeks 1970 verscheen voor het eerst het bekende Lebbeekse lopertje op de wedstrijdtruitjes. “Lebbeke” werd “A.C. Lebbeke” en de wit omzoomde rand verdween.

De eerste van 7 wijzigingen was een feit.

1979-1990

Met “ASLK” verscheen er voor het eerst een sponsor op onze clubtruitjes.

Het lopertje bleef op de borst van elke atleet en atlete prijken, maar er werd gekozen voor een variant met witte rand en de tekst “AC Lebbeke” werd ook iets groter.

1990-2000

Het traditionele lopertje verdweenn even van de truitjes en maakte plaats voor een modernere variant in een vierkantje. “AC Lebbeke” kwam iets subtieler op de voorkant boven het logo te staan.

ASLK bleef als hoofdsponsor op het truitje prijken. Dit wedstrijdshirt had voor het eerst ook een groot wit vlak en wit omzoomde boordjes langs de mouwen en nek.

2000-2005

ASLK verdween van de wedstrijdtruitjes en maakte plaats voor Top Sport op de voorkant. La William kwam als hoofdsponsor in het groot op de achterkant van elk shirt te staan.

Het traditionele logootje kwam terug op de borst te staan. Dit is het logo zoals we het tot op de dag van vandaag kennen.

2005-2009

De horizontale witte streep wordt vervangen door twee vertikale strepen langs de zijkant. Het clublogootje verschoof naar het midden. La William en later AdQuality prijkten samen met Top Sport als hoofdsponsor op dit truitje.

Bij deze versie verscheen voor het eerst ook het merk van de kledij op het shirt: Vermarck.

2010-…

Het logo verschuift naar links, Top Sport komt als sponsor op de rug te staan. Voor het eerst sinds 1990 wordt teruggegrepen naar een bijna volledig blauw shirt. Deze keer geen koningsblauw, maar een zachter blauw.

De shirts worden niet langer gefabriceerd door Vermarck, maar door Nike.

 
Meer foto’ s kan je hier bekijken.

En nu is het aan jou! We willen graag weten wat jullie het mooiste wedstrijdshirt uit de geschiedenis van AC Lebbeke vinden. Stemmen kan je hieronder doen:

[SURVEYS 3]

 
De volledige reeks artikels over de geschiedenis van AC Lebbeke kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube