LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

GVA: “Van Biesen pakt eerste zege ooit”

Zele
28
november 2013

Jonas Van Biesen liep in Zele naar zijn allereerste overwinning in een veldloop. Dat bleef niet onopgemerkt. Hij kreeg prompt een interview in de Gazet van Antwerpen.

Jonas Van Biesen (LEBB) pakte op de veldloop in Zele zijn allereerste zege ooit, dit bij de cadetten jongens. Elise Van Raemdonck (AVLO) haalde al even verrassend haar eerste bronzen plak.

De wedstrijd bij de cadetten meisjes was erg Waas getint met Waaslanders op de plaatsen twee, drie en vier. Dat Leonie Lahey (VOLH) zou meedingen voor de podiumplaatsen, was te verwachten. Zij liep uiteindelijk als tweede over de meet. Opvallend was de puike derde plaats van Elise Van Raemdonck.
“De eerste plaats die ik behaalde op de Relays in Gent samen met Justine Tinck en Fien Janssens was een grote stimulans. Ik bleef mijn trainingsschema verder afwerken en zo kwamen de resultaten er ook. Deze derde stek is een grote opsteker naar de volgende wedstrijden toe.”

Febe Triest (HAMM) miste nipt het podium maar kan terugblikken op een geslaagde wedstrijd.

Bij de cadetten jongens liepen vier plaatselijke atleten onmiddellijk mee voorin. Kevin Willaert klasseerde zich hiervan als beste met een derde plaats. Verrassend was de zege voor tweedejaars Jonas Van Biesen (LEBB).
“Ik maakte het voorbije jaar een enorme groeispurt door. De voorbije zomer verbeterde ik mij op de 1500m met een twintigtal seconden. Ook het winterseizoen ben ik sterk begonnen. Zo werd ik in Deinze al vierde. Maar nu pakte ik dan mijn eerste podiumplaats ooit en het is meteen de gouden plak. Uiteraard ben ik erg blij met deze prestatie. En dan te bedenken dat vorig jaar een achtste plaats mijn beste wedstrijd ooit was. Atletiek is niet mijn enige sport. Ik speel ook voetbal. Gisteren wonnen we met 10-1. Mijn weekend kan niet meer stuk.”

Bekijk het artikel hier. Andere persberichten over AC Lebbeke kan je op deze pagina terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube