Lebbeekse garde haalt negen provinciale medailles in Deinze

31
januari 2015

Onze atleten deden het voortreffelijk in Deinze. 2 titels werden naar huis gebracht door Bo Van Aken en Jozef Becque. Sofie De Proft, Laurens Blommaert, Els Duvivier en Marietta Hofmans veroverden zilver. Brons was er voor Hilde Scholliers, Arne Teck en Lies Vercauter.

Slechts twee benjamins maakten de tocht naar Deinze. Laurens BLommaert en Lukas Raemdonck liepen beiden in de tweede reeks bij de benjamins jongens. Laurens moest amper één seconde toegeven op Senne Claeys (DEIN) en pakte zo zilver. Lukas kwam als 24e over de meet.

Rhune Vanroose, Sara Vercauter en Ella Heyvaert vervolgenden bij de pupillen meisjes met een erg knappe triple. Zij liepen naar plaatsen 5, 8 en 9. Niet veel verder volgde Hannelore Heymans al op plaats 13. Ook Nienke Van Campenhout en Nona Heyvaert presteerden met een 23e en 24e plaats sterk. Tweedejaars Noor Quintelier liep naar plaats 7. Madeleine Raemdonck finishte in diezelfde reeks op een 19e stek en Nona Engelaar kwam als 45e over de meet.
Bij de jongens was Xander Cools goed voor plaats 38, Matisse Verbeiren haalde een 62e plek. Niels Verbeiren liep bij de tweedejaars naar een top-20 plaats. Hij kwam als 15e over de meet.

Sprintsters Luca Heyvaert en Catalina Schuddinck kwamen als 29e en 33e uit het veld bij de miniemen meisjes. Yoran Kerkhofs finishte bij de jongens op plaats 19. Tristan Blommaert (27e), Jan Lecoutere (32e) en Aico Van Grembergen (35e) vervolledigden de uitslag bij de eerstejaars jongens.
Tweedejaars Siebe Van Campenhout liep naar een knappe vijfde plaats.

Goud voor Bo, brons voor scholieren

Cadetten meisjes Florence Van Laethem, Emma Vannieuwenhuyze en Hanne Esselemsn finishten op plaatsen 17, 21 en 39.
Bij de jongens was Bo Van Aken ongenaakbaar. Hij veroverde zo de eerste titel van de dag voor Lebbeke. Benthe Van De Maele kwam als 29e binnen, Wout Vercauter liep naar plaats 49 en Roel Robijns moest de strijd vervroegd staken.

Ook bij de scholieren liep het vlot. Lies Vercauter kwam als 7e over de meet, maar pakte wel het brons bij de tweedejaars scholieren. Eline Ghijselinck kwam als 14e over de meet, Lies Quintelier volgde op plaats 16 en Caro Vermorgen op plaats 26.
Ook Arne Teck schoot prijs. Hij pakte het brons bij de scholieren uit ’98. Junioren Gaethan Van Laethem en Arne Van Opstal vielen beiden naast het podium. Gaetan liep de vierde tijd, Arne liet de 10e prestatie noteren.

In de korte cross tekende Soraya Meert een knappe prestatie op door als 6e binnen te komen bij de senioren dames.
Michiel De Proft, Aiko De Mol en Philip Vermeiren verschenen aan de start van de korte cross bij de senioren. Michiel haalde een 24e plaats, Aiko kwam als 27e over de meet en Philip finishte op plaats 47.

Zilver voor Sofie bij de senioren, sterke masters

De prestatie op de lange cross kwam van Sofie De Proft. Zij was goed voor brons. Karolien De Proft kwam als 11e binnen, Delphine Van Laethem werd 16e.
Tim De Ridder bleef met een 24e plaats Niels Slachmuylders (29e) voor. Kris Van Gucht werd 34e.

Van al onze masters die bij de vrouwen aan de start verschenen was Ilse Saerens de snelste op een 12e plaats. Ilse De Ridder kwam als 18e over de meet, Hilde Scholliers als 19e op een derde plaats bij de W50. Katlijn D’Hondt veroverde een 25e stek. Els Duvivier was goed voor zilver bij de W55 door op plaats 27 binnen te komen. Marietta Hofmans pakte ook zilver bij de W60 op plaats 35.

Ben Quintelier was de snelste van de Lebbeekse heren. Hij kwam als 8e over de meet. Tommy Van Weverberg volgde op een 14e plaats. Wim Heyvaert kwam als 46e binnen, Dannie Van Campenhout 48e, Kris Vannieuwenhuyze 58e, Sigurd Suys 60e en Kurt Heymans 62e. Jozef Becque pakte het goud bij de M60 door als 67e over de meet te komen.

Onze club kwam zo met 2 gouden medailles naar huis voor Bo Van Aken en Jozef Becque. Sofie De Proft, Laurens Blommaert, Els Duvivier en Marietta Hofmans veroverden zilver. Brons was er voor Hilde Scholliers, Arne Teck en Lies Vercauter.
18 van de 61 Lebbeekse atleten finishten in de top-10, 30 in de top-20.

Klik hier om alle resultaten te bekijken. Een videoverslag kan je hier terugvinden.