LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Belgisch record 4x200m voor Jan Vierendeels tijdens IFAM Indoor

Gent
15
februari 2017

Tijdens de International Flanders Athletics meeting indoor (IFAM) kon Jan Vierendeels samen met een speciaal gevormde ploeg M45 het Belgisch record op de 4x200m scherper stellen. Onze senioren heren klokten dan weer een nieuw clubrecord op de afstand.

Riet Vanfleteren was de allereerste die in de startblokken mocht kruipen. Normaal gezien zou Riet in het hoofdprogramma aantreden, maar omdat ze ook deel uitmaakte van de 4x200m besloot ze in samenspraak met de trainer om deel te nemen aan de 400m in het voorprogramma. Ze klokte hier met 56.96 de snelste tijd van het pak.
Bij de heren namen Ruben Van den Berghe en Aiko De Mol het tegen elkaar op in eenzelfde reeks. Ruben kwam tot 52.20, Aiko klokte 52.34.

Op de 60 meter schoot Lize De Geest te snel uit de startblok, waardoor ze gediskwalificeerd werd. Laura Van Borm en Joke Clynhens klokten 8.51 en 8.66.

Afstandsloopster Lotte Hellinckx kwam tot 2:21.58 op de 800 meter.

Belgisch record voor Jan Vierendeels

Loike Vierendeels, Riet Vanfleteren, Laura Van Borm en Joke Clynhens deden het voortreffelijk met hun jonge team. Ze wisten de zege in de tweede reeks te behalen door 1.48.30 te klokken. Danny Van Nuffel, Jonas Bogaerts, Aiko De Mol en Pieter De Maersschalck vormden de ploeg bij de heren. Zij behaalden met 1.33.37 de tweede plaats in hun reeks, maar tekenden wel een nieuw clubrecord op.

Jan Vierendeels ging samen met zijn vrienden van de M45 van start op de 4x200m. Luc Vervynck (DEIN), Johan Pieroni (LOOI) en Alain Goossens (AVLO) klokten samen met Jan een nieuw Belgisch record in deze categorie: 1.38.53.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube