LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Bart Bosman

Lebbeke
16
februari 2012

In januari zetten we Bart Bosman even in de spotlights.

Iemand van de groep Start to Run of recreanten kiezen als atleet van de maand stuurt een trainer altijd naar zijn meest creatieve mogelijkheden. En zoals ik bij mijn vorige keuze (Emmy Bicque) al aangaf, is ‘één kiezen zoveel anderen niet kiezen’.

Ik heb deze keer gekozen voor items als standvastigheid, doorzettingsvermogen en ‘duurzaamheid’. Met vooral het laatste item kom ik terecht bij Bart Bosman. Bart is de start to run begonnen vanaf het begin van mijn begeleidingsperiode, ongeveer 5 jaar geleden. Hij heeft iedere sessie doorlopen met vallen en opstaan. Er was bij hem altijd een evidente onvoorspelbaarheid op elk niveau van het trainingsgebeuren. En als recreant doet hij die term alle eer aan. Recreant heeft velerlei betekenissen. Naast het sportieve aspect in de context van onze club, benoem ik ook de ongedwongenheid, speelsheid, levensenergie, filosofische impact enz. en uiteraard een lekkere pint na het lopen..In dit laatste ben ik door hem al meerdere keren ‘ongewild’ meegesleurd..

Het laatste jaar heeft hij zich meer dan ooit getoond op sportief vlak. Gedrevenheid en volharding hebben zijn fysieke conditie op een behoorlijk niveau gebracht. Enkele kilootjes minder geven hem nu de uitstraling van een echte atleet in wording. Zoals ik al zei Bart, volhouden, nu kan je niet meer terug. Volgende maand lopen we samen de eerste jogging van het jaar in Dwars door Dendermonde. De 10km is zo voorbij en daarna zakken we even door…

Trainer: Jos Brabant, trainer Start to Run.

De “Atleet in de kijker” lost “Atleet van de maand” af. Op deze manier kunnen we meerdere atleten in de spotlights zetten. Alle “Atleten van de maand”, en “Atleten in de kijker” kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube