LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Esther Van Poel

Lebbeke
12
februari 2013

Geert Heyvaert koos deze maand zijn atleet om in de kijker te zetten. Zijn keuze viel op Esther Van Poel, die hij hieronder kort beschrijft.

Miss Personal records, zo zouden we Esther dezer dagen ook wel kunnen noemen. Even op een rij zetten wat ze deze indoor winter al wist te presteren.

60m van 9.14 naar 8.97, of voor de eerste keer onder de 9.00. Op haar 200m ging ze van 29.96 (dit is een outdoor prestatie) naar 29.37. En klap op de vuurpijl: op de 400m van 66.64 (ook outdoor) naar 64.28, gelopen op het jongste Vlaams kampioenschap alle categoriën. En het indoorseizoen is nog niet ten einde. Het grootste doel is en blijft het Belgisch kampioenschap voor junioren van 2 maart.

Een dergelijke progressie maak je zelden mee, mede ook dankzij het feit dat haar ademhalingsperikelen eindelijk onder controle zijn en blijven. Zo hoeft Esther niet steeds haar training te onderbreken als het een keertje wat conditioneler wordt.

Geen enkele training mist ze, ze is er ALTIJD. Is het nu zon, sneeuw, vriezen, regen, 30 graden plus, … of is het snelheid, techniek, plyometrie, fartlek, stevig loopwerk, …. niets is haar te veel. Steeds goed gemutst en met veel moed (alleen als de training maar niet te vroeg in de ochtend is). Een droomatleet om in je groep te hebben en een katalisator voor haar medeatleten.

Via deze weg wensen we haar nog veel atletiekplezier en supersnelle zomer 2013!

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube