LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Glen Braem

Lebbeke
25
augustus 2013

Bart Blommaert koos deze maand zijn atleet om in de kijker te zetten: zijn keuze viel op Glen Braem, die hij hieronder kort beschrijft.

Glen heeft in zijn eerste seizoen onder mijn leiding heel veel progressie geboekt. Hij verbeterde zich van 1500 tot 10.000m. Op de 1500m verbeterde hij zich met 1 seconde naar 4’17″31. Op 3000m liep hij een schitterende 9’19″61, wat 15″ beter was dan zijn vroegere persoonlijk record. Over de 5000m liep hij liefst 41 seconden sneller dan voorheen, wat hem op 16’17″45 bracht. Tot slot liep hij een prachtig provinciaal kampioenschap 10.000m in Ertvelde. Hij verbeterde zich met een 1’40”, wat hem een nieuw persoonlijk record van 34’08″11 opleverde.
Deze mooie prestaties combineerde Glen deze zomer met nog enkele sterke straatwedstrijden, waaronder Merchtem, waar hij zijn grote sprong voorwaarts bewees.

Op 15-jarige leeftijd begon hij met atletiek. Hij liep toen de 5km in 25’19”. Een gepassioneerde en gemotiveerde Glen groeide elk jaar progressief naar een beter niveau. Glen heeft een voorliefde voor stratenlopen. Toch zal hij de komende jaren vooral moeten investeren in cross en piste om zo de doelstellingen, die hij voor zichzelf en samen met zijn trainer heeft vastgelegd, te halen.

Persoonlijk heb ik bijzonder veel respect voor deze atleet gezien hij de atletiek moet combineren met een werk in 2-ploegen waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om de schema’s perfect te kunnen volgen. Toch heeft Glen deze zomer bewezen dat hij uit het goede hout gesneden is. Daarom wil ik hem deze maand in de schijnwerpers zetten.

Glen mag ook vanaf september aansluiten bij Team for Future. Langs deze weg wil ik Glen een mooi winterseizoen toewensen om zo zijn basisconditie nog te vergroten om volgend jaar weer al zijn persoonlijke records te verbeteren.

Vorige artikels in deze reeks kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube