LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Hilde Scholliers

Lebbeke
17
maart 2012

Marc Bogaert zet deze maand een atlete in de kijker. Zijn keuze viel op Hilde Scholliers, die al jaren actief is binnen onze club. Hieronder lees je een door Marc geschreven tekstje over Hilde.

Mijn keuze voor atleet in de kijker uit mijn trainingsgroep is deze keer gevallen op onze “ancien” Hilde Scholliers.

Hilde verdient deze waardering voor mij zowel als atleet maar evengoed als mens. Met haar zachtaardig karakter en haar optimisme weet zij steeds iedereen uit de groep te motiveren op training maar ook te steunen indien nodig.

Als atleet blijft ze als “master” nog steeds een voorbeeld door zowel op training als wedstrijden nog steeds het beste van zichzelf te geven. Mijn grootste taak bij Hilde is dan ook haar bijtijds af te remmen op training als het eens wat minder is of bij een kwetsuurtje, haar langs de kant te zetten, want anders blijft ze maar gaan …

Als het op prestaties aankomt heeft Hilde als jonge master heel wat titels en mooie tijden (op piste en cross) bij elkaar gelopen en blijft dit tot op heden nog steeds doen. Na die vele jaren en ondertussen steeds een jaartje ouder haalt zij net niet meer die toptijden van weleer maar komt ze door haar inzet toch nog steeds aardig in de buurt. Ze behaalde op het PK cross in ons eigenste Lebbeke nog een mooie 3de plaats in haar leeftijdscategorie W45.

Ondanks dat ze nog altijd heel gemotiveerd is , weet ze dit ondertussen te relativeren maar haar plezier in het lopen is er nog steeds niet minder op, respect en een dikke proficiat vanwege de coach is hier dan ook zeker op zijn plaats.

Hilde, hopelijk is deze waardering een extra stimulans(voor zover dit nodig mocht zijn) om er nog vele jaartjes te kunnen / willen bijdoen…

Trainer: Marc Bogaert

De “Atleet in de kijker” lost sinds vorige maand “Atleet van de maand” af. Op deze manier kunnen we meerdere atleten in de spotlights zetten. Alle “Atleten van de maand”, en “Atleten in de kijker” kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube