LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Jolien De Haes

Lebbeke
18
november 2012

Marc Bogaert koos deze maand zijn atleet om in de kijker te zetten. Marcs keuze viel op Jolien De Haes. Marc over zijn atlete:

Als trainer zet ik deze maand Jolien heel graag eens in de bloemen. Hiervoor dienen we even terug te keren naar een 3-tal jaren geleden toen hoogspringtrainer Leo mij kwam vragen of Jolien niet afwisselend eens bij mij kon komen trainen, aangezien ze eigenlijk ook wel graag aan afstandslopen deed. Na een tijdje bleek bij onze samenwerking algauw dat haar mogelijkheden en haar hartje toch wat meer begonnen te kloppen voor het afstandslopen en zich daarin dus eigenlijk wou gaan specialiseren. Vanaf dat haar besluit vaststond ging ze dan ook voluit voor de uitdaging om als een volwaardige afstandsloopster te trainen…

Uiteindelijk bleek algauw dat Jolien een afstandsloopster “pur sang” is, waarin de crossen en stratenlopen haar voorkeur genieten. Het zomerseizoen met haar typische 1/2 fond afstanden (800/1500) liggen Jolien dan ook een stuk minder en zijn dan ook minder aan haar besteed maar dit wil niet zeggen dat ze in die periode minder gemotiveerd naar de trainingen zal komen.
Immers zijn motivatie, inzet, graag lopen dan ook typerende kernwoorden die bij Jolien passen, naast dit alles heb ik gedurende de 3 jaren dat Jolien in de groep traint nog nooit horen klagen bij de geleverde inspanningen en is ze altijd de vriendelijkheid zelve. Stap voor stap slaagt ze er op die manier in haar best te doen om haar niveau op te krikken en zal ze volgend jaar in de juniores categorie (met langere afstanden) nog beter tot haar recht komen.

Ik wens haar van harte dan ook de komende jaren nog heel veel loopplezier toe, weet dat je met je doorzettingsvermogen nog heel veel kunt bereiken en blijf vooral je stralende zelf.

Succes en go for it,
Coach Marc

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube