LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Jonas Van Biesen

Lebbeke
05
december 2013

De cadet/scholier die de voorbije maand voor de grootste verassingen zorgde, was ongetwijfeld Jonas Van Biesen. Voor de meesten dan toch, want ook deze zomer liep Jonas al een zeer knappe 4’28 op de 1500m.

Van de trainers uit werd er dan ook wel al een sprong voorwaarts verwacht van deze jonge atleet, ook al omdat hij er een uitstekende stage op had zitten in het Portugese Falésia.

Jonas begon zijn wintercampagne in Opwijk. Amper een dag na de thuiskomst van stage bleek hij echter nog niet goed gerecupereerd om potten te breken, met een degelijke 7de plaats als gevolg. Twee weken later in Deinze kwam hij echter veel frisser aan de start, wat meteen resulteerde in een 4de plaats op 93! deelnemers. Een week later in Zele kon hij dan, op een parcours dat hem uitstekend ligt, zijn eerste crossoverwinning ooit behalen.

De progressie die Jonas heeft gemaakt de voorbije jaren heeft twee grote redenen. Ten eerste is hij de laatste twee jaar geëvolueerd van een eerder kleine jongen naar een stevige kerel, wat hem logischerwijze extra kracht heeft gegeven. Ten tweede is er de enorme motivatie die Jonas steeds opnieuw toont op training. En ondanks het feit dat Jonas atletiek nog steeds met voetbal combineert, mist hij zelden een training.

Met deze nominatie voor “atleet in de kijker” wil ik Jonas belonen en motiveren voor de toekomst. Jonas is een voorbeeld voor de andere cadetten en scholieren, en het bewijs dat hard blijven werken op termijn loont.

Trainer Michiel De Proft

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube