LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Joni De Haes

Lebbeke
30
juli 2013

Andy De Coster kiest deze maand zijn atleet om in de kijker te zetten. Zijn keuze gaat uit naar Joni De Haes. Andy over zijn atlete:

Ik, Andy De Coster kies deze maand mijn atleet om in de kijker te zetten. Mijn keuze gaat uit naar Joni De Haes, een toffe meid die meer in haar mars heeft dan ze zelf beseft.

Drie jaar geleden werd ik trainer van AC Lebbeke. Toen was er enkel Jonas Bogaerts als speerwerper. Intussen, 3 jaar later, kan ik stellen dat ik er een echt gezellig en plezant groepje bij heb waaronder Joni De Haes.

“Joni heeft meer in haar mars dan ze zelf denkt”

Joni kwam vorig voorjaar aansluiten bij de groep. Er was wel heel wat werk aan de winkel (vooral op technisch vlak dan). Maar door haar motivatie en leergierigheid heeft ze toch al een mooie winst kunnen maken deze zomer.

Haar PB (500gr) staat nu op 31m98, wat zeker al niet slecht is. Op 27 juli tijdens de Memorial Rasschaert in Ninove wist Joni met de vrouwenspeer (600gr) zeer regelmatig over de 29m te gooien.

Doch zie ik haar op training nog betere worpen afleveren. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit zal resulteren in mooie uitslagen met de 500gr-speer en hopelijk een finaleplaats op het BK voor cadetten en scholieren in Moeskroen.

Als raad kan ik haar nu meegeven: blijf in jezelf geloven Joni en keep up the good work.

Vorige artikels in deze reeks kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube