LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Mike Verheyden

Lebbeke
07
december 2012

Bart Blommaert en Brecht Lintermans kozen deze maand zijn atleet om in de kijker te zetten. Hun keuze viel op Mike Verheyden. Bart en Brecht over hun atleet:

Na twee maanden als trainers bij de club was het geen gemakkelijke opdracht een atleet van de maand te kiezen uit de gemotiveerde groep van afstandslopers te AC Lebbeke. Bart Blommaert en ikzelf waren echter van mening om de bekroning als atleet van de maand aan Michael “Mike” Verheyden te geven. Mike viel meteen op door zijn engagement voor de club. Hij bekommerde zich om de deelname aan de Ekiden te Brussel en zorgde ervoor dat de masters (mannen) met liefst drie ploegen konden deelnemen aan de CrossCup Relais te Gent.

De overstap van trainer verliep voor Mike zeer vlot en de aanpassing naar een nieuwe vorm van communicatie verliep eveneens probleemloos. Zowel op training, wedstrijden als op communicatief vlak is Mike een voorbeeld in onze groep. Zijn motivatie vinden we ook terug op zijn blog waar hij minstens iedere week zeer knappe en interessante verslagen neerschrijft. Dit is zeer dankbaar voor een coach om zijn atleet op zulke manier te kunnen volgen!

De prestaties van Mike gaan deze winter in stijgende lijn. In Opwijk had hij zoals iedereen nog last van de modder, maar in Deinze en Zele kon hij het goede ritme vinden. Op korte tijd boekte hij reeds progressie t.o.v. vorige winter, wat duidelijk werd in Zele waar hij zijn tijd van vorig jaar verbeterde. In wedstrijden valt Mike op door zijn intelligente manier van lopen en doorzettingsvermogen. Zijn analyses nadien zijn dan ook steeds nuchter en correct. Zijn stijgende vormpeil kunnen we toewijden aan het minutieus opvolgen van zijn trainingsschema. Mike gaat zelden in “overdrive” en traint hard wanneer het van hem gevraagd wordt. Hij is een zeer dankbaar atleet en het is dan ook prettig met hem samenwerken! Mike piekt deze winter naar het BK cross waar hij voor het eerst zal aantreden in de categorie 50+.

We wensen hem dan ook veel succes en nog veel trainingsplezier!

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube