LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: Riet Vanfleteren

Lebbeke
08
juli 2012

Geert Heyvaert kiest deze maand een atleet om in de kijker te zetten. Zijn keuze viel op 400m- loopster Riet Vanfleteren. Geert over Riet en zijn trainingsgroep:

Moelijk om een atleet van de maand te kiezen voor mij. Pieter De Maersschalck met een nieuw PR op 400m (48.85), Danny Van Nuffel, Ruben Van Den Berghe, Jan Vierendeels, Sara De Kinder, Jonas Bogaerts, … wie vergeet ik nog? Ze liepen allemaal al nieuwe sprint PR’ s deze lente. Of Lize, eindelijk verlost van haar voetpeesletsel en die al even kwam piepen tijdens de laatste beker van Vlaanderen (prima 100m trouwens).

Dan toch maar Riet omdat ze een moeilijke periode achter de rug heeft, maar steeds is blijven doorzetten. Ze is weer helemaal terug, 400m loopster Riet Vanfleteren. Na 2 moeilijke overgangsjaartjes tijdens de start van haar universitaire studies en aanpassing aan het Leuvense “kot leven” heeft ze haar atletiek draai weer gevonden. Deze winter liep wat moeilijk zeker door een lange januari onderbreking omwille van examens. Ze kon maar drie wedstrijden afwerken en sloot haar BK Beloften Indoor af met 60.01, niks spectaculair maar de possiteve trend was ingezet. Een goeie verderzetting van de trainingsarbeid en een prima stage in de Algarve, lieten het beste vermoeden.

Het PK outdoor verliep nog wat slapjes in het ijskoude Maldegem, maar haar BK studenten (1 mei) mocht er al zijn (59.14). Op de laatste Beker van Vlaanderen Dames AC evenaarde ze haar PR (58.24). Een paar dagen later miste ze net het podium op het Vlaams Kampioenschap AC (4de) in een nieuw PR (58.02). De 57-er zat er aan te komen waren er daar die dekselse examens weer, dan maar verder werken richting augustus/september voor haar BK Beloften.

Via deze weg wensen we daar haar het allerbeste…

Trainer: Geert Heyvaert

De “Atleet in de kijker” lost sinds begin dit jaar “Atleet van de maand” af. Alle “Atleten van de maand”, en “Atleten in de kijker” kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube