LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lenn breekt clubrecord 1000m én zet zo 2e Belgische tijd neer

Gent
28
januari 2023

Tijdens de jeugd- indoormeeting van VITA (Ninove) kon onze jeugd nog eens indoor aan het werk.

Pupil Lenn Van den Abbeele lukte een nieuwe besttijd van 3.16.84. De vorige besttijd stond op naam van Arnaud Vermoesen. Hij kwam in 2019 tot 3.22.63. De tijd van Lenn is overigens meteen ook de op één na snelst gelopen tijd van het jaar bij de pupillen jongens.

Ook pupil Quinn De Backer was goed op dreef. Quinn wist twee clubrecords te slopen. 11.34 is de nieuwe te kloppen tijd over de 60mH en in het verspringen moet nu 4m23 gesprongen worden om het clubrecord te breken.

Bij de miniemen meisjes liepen Delfine De Smet en Jolene Goossens een voortreffelijke wedstrijd. Ze verpulverden beiden hun record op de 1000m om zo als eerste en tweede over de meet te komen. Met 3.20.11 voor Delfine en 3.21.89 staan ze op drie en vijf in de ranglijsten.

Meer medailleplaatsen waren er voor pupil Quinn De Backer (goud verspringen), cadette Ruby Goossens (zilver 800m), cadette Lise Vermeir (brons 800m) én cadette Bente Van Ingelgem (goud 60mH).

Omdat er zoveel Lebbeekse atleten aanwezig waren, konden we niet alle prestaties opsommen en beperkten we ons tot de top-3 noteringen. Een overzicht van alle Lebbeekse resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube