LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Exact 50 jaar na datum teruggevonden: Groepsfoto’s uit 1966

Lebbeke
29
juni 2016

Magda Van Ransbeek bezorgde ons de twee volgende groepsfoto's uit een album van Jozef De Maeseneer. De foto's werden genomen in het jaar '66 of '67 aan de parochiezaal in de Minnestraat. Na een zondagstraining werden er de prijzen uitgereikt voor het oefencross-klassement dat toendertijd eind oktober en begin november werd gelopen. Het duo trachtte ook de juiste namen op te zoeken bij deze foto's.

In onderstaande foto kan je op de bovenste rij van links naar rechts André Macharis, Rony Persoons en Willy Schuddinck herkennen. Van de vierde persoon missen we de naam. Freddy Van Handenhoven staat naast hem. Ook de zesde persoon kunnen we niet herkennen en van de zevende en achtste weten we enkel een voornaam en familienaam. Het zou gaan om Louis en De Smedt. Antoine Van Dooren, Dielemans, Francois De Bouw, Louis De Pris, Georges Van Buggenhout, De Smedt, Jozef De Maeseneer, Eugène De Kimpe en huidig bestuurslid Maurice Vander Straeten vervolledigen de staande rij.

Gehurkt van links naar rechts zien we Pierre De Ridder, Jef Mannaert, Marc De Rop, Aimé Poppe, Van Dooren, een nog niet geïndentificeerde atleet, Verhavert, De Bock en nog een atleet die we voorlopig niet thuis kunnen brengen. Van links naar rechts liggen André Philips, Jean Vander Straeten, Pierre Claessens, een niet nog niet gevonden atleet en Martin Claessens op het gras.

Op onderstaande foto zien we van links naar rechts op de onderste rij: Gilbert Tilburgh, Jean Vander Straeten, Antoine Van Dooren en Pierre De Ridder. Op de bovenste rij herkennen we links Francois De Bouw, gevolgd door Rony Persoons, Jozef De Maeseneer, Miel De Schrijver, Aimé Poppe, Georges Van Buggenhout, Freddy Van Handenhoven en Marc De Rop.

Op zoek naar meer geschiedenis? Klik hier voor een terugblik in de geschiedenis van onze club. Artikels die op de website verschenen kan je hier terugvinden. Oude foto’s en artikels kan je in dit album bekijken.

Heb je zelf foto’s liggen die in ons geschiedenis-album passen? Stuur ze snel door met een woordje uitleg naar webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube