LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Oost-Vlaanderen andermaal sterkste provincie van het land met 2 Lebbekenaren

Moeskroen
25
augustus 2018

Oost-Vlaanderen vaardigde alweer een sterke equipe af naar de interprovinciale match. Net als het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften ging deze wedstrijd - een dag eerder - door in Moeskroen. Twee Lebbekenaren verdedigden de kleuren van de provincie.

Cadette Madeleine Raemdonck mocht deelnemen aan de 1500 meter. Ze deed met een tijd van 4:57.03 meer dan haar duit in het zakje. Madeleine bezorgde de provincie 11 punten. Enkel Fien Peusens (ATLA) kon Madeleine voor blijven. Emma Verbrugghe (HUY) lukte tien punten.

Ook scholiere Luca Heyvaert was dankzij 25.53 in de 200 meter goed voor heel wat punten. Negen stuks om exact te zijn. Maite Beernaert (HAC) en Ilona Masson (FCHA) lukten plaatsen één en twee. De tijd van Luca was echter niet homologeerbaar wegens een te sterke meewind van 2.1 m/s.

Oost-Vlaanderen haalde het vlot van de andere provincies door 573 punten te verzamelen. Dat waren er bijna 100 meer dan eerste achtervolger West-Vlaanderen (476 punten). Luik volgde op plaats drie met 468.5 punten.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube