LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Interviewketting: Bea De Landsheer

Lebbeke
28
augustus 2012

In juni lieten we Yana Heirbaut aan het woord. Zij schoof de interviewketting door aan Bea De Landsheer en haar leggen we nu dus enkele vragen voor. Eind september mogen jullie reeds het volgende interview verwachten.

Je bent actief als leerkracht LO, waarom koos je voor dit vak?
Het leek me wel leuk om van je hobby je beroep te kunnen maken.

Valt looptalent je ook op tijdens de LO lessen op school?
Tijdens de atletieklessen valt het talent van sommige leerlingen me extra op. Bij deze leerlingen probeer ik de interesse voor atletiek te vergroten en raad ik ze aan eens een kijkje te komen nemen bij AC Lebbeke.

Welke sporten deed je in je jeugdjaren?
Vooral volleybal en dansen. Volleybal deed ik in Sint-Gillis bij Gilvoc. Elke week trainden we één keer en in het weekend speelden we dan een wedstrijd. Dansen deed ik zowel bij Roger de Proft als bij Incar. Met beide groepen trad ik regelmatig op in binnen- en buitenland.

Hoe ben je bij AC Lebbeke terecht gekomen?
Na mijn dochter Lize regelmatig te hebben afgezet op training besloot ik zelf mijn sportschoenen aan te trekken en een paar rondjes rond de piste te lopen. Daarna kwam ik in de groep van Marc Bogaert terecht. Zowel in het winter- als in het zomerseizoen nam ik aan wedstrijden deel. Ik blonk nergens echt in uit maar maakte toch vooruitgang.

Na een paar jaar zelf actief geweest te zijn als loper ging je de Start-to-Run begeleiden, waarom koos je voor deze doelgroep?
Toen Patrick Lintermans stopte kreeg ik de kans deze groep te begeleiden. Samen met Roger en Inge De Vogel nam ik de fakkel dan ook over. Deze volwassen groep is ook een mooie afwisseling met de jongere leerlingen aan wie ik overdag les geef.

Ik had ook reeds enkele start-to-run sessies begeleid voor de Bond van Grote en Jonge gezinnen in Denderbelle. Wanneer er nu een nieuwe start-to-run sessie begint help ik Jos Brabant bij het begeleiden van de 10km.

Heb je, nu je reeds een hele tijd actief bent in de atletiek, geen spijt dat je dit nooit tijdens je jeugd hebt gedaan?
Niet echt, ik had al verschillende andere hobby’s en deze namen al genoeg tijd in beslag.

Naar wie schuif je graag de interviewketting door en waarom?
Lies Vercauter is één van de leerlingen die na een sportdag aansloot bij AC Lebbeke dus geef ik de interviewketting graag door aan deze talentvolle atlete.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube