LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Interviewketting: Inne Van Stappen

Lebbeke
29
februari 2012

Lize gaf de draad door aan Inne Van Stappen, onze nieuwe benjaminstrainster.

Het tweede deel van de interviewketting doorheen AC Lebbeke liep wat vertraging op. In de loop van de maand maart zal het derde interview verschijnen. Lize De Geest hoorden we in januari aan het woord, zij schoof de ketting door naar Inne Van Stappen.

Stel jezelf eens kort voor Inne.
Ik ben 21 jaar en ik woon in Lebbeke. Naast training geven bij AC Lebbeke ben ik ook leidster bij VKSJ-Heizijde. Mijn hobby’s zijn dus vooral VKSJ en atletiek, maar ook turnen, dansen en zwemmen doe ik graag. Ik ben afgestudeerd als leerkracht LO en nu studeer ik nog verder voor lager onderwijs.

Je hebt als kind zelf ook een hele tijd aan atletiek gedaan. Waarom koos je atletiek?
Ik heb atletiek gedaan van mijn 7 tot 16 jaar. De grootste reden waarom ik stopte met atletiek was het vele schoolwerk. Ik deed ook nog ballet, dus moest ik kiezen. Ik kwam een eerste keer mee naar AC Lebbeke met mijn nicht, Lize De Geest. Ik vond het een leuke sport en dus bleef ik komen. Ik heb vele goede herinneringen aan de trainingen en ik ga nog altijd regelmatig een rondje lopen met een vriendin of alleen.

Wat was je specialiteit, of proefde je wat van alle disciplines?
In de winter nam ik deel aan de crossen en in de zomer waren sprint, aflossingen en kogelstoten mijn favoriete disciplines. De werpnummers waren mijn ding, vooral kogelstoten, maar jammer genoeg heb ik er nooit veel op getraind waardoor ik er geen resultaten mee behaalde.

We vinden je ook nog terug in de tabellen met clubrecords. Heb je nog herinneringen aan de wedstrijd bij de miniemen die je naar het clubrecord op de 4×200 leidde in 2003?
Dat is al lang geleden! Ik weet er niet zo heel veel meer van maar ik weet wel dat ik heel graag meedeed aan de aflossingswedstrijden. Ik heb nog een oude foto liggen van die wedstrijd, dat was heel tof!

Sinds enkele maanden ben je één van de trainsters bij AC Lebbeke, hoe bevalt het je?
Het is heel leuk. Tijdens sommige trainingen is de groep wel heel groot waardoor het moeilijker is om elk atleetje evenveel aandacht te geven maar gelukkig kon ik enkele weken rekenen op de hulp van Emmy.

Wat geeft je voldoening als trainster van deze kleine atleetjes?
Ik vind het leuk om deze kleine atleetjes te trainen. Ze zijn heel enthousiast en willen graag veel bijleren. Ik probeer op een speelse manier de trainingen zo actief en leerrijk mogelijk te maken zodat ze met veel plezier terugkomen.

Naar wie wil je de interviewketting doorschuiven, en waarom?
Yana Heirbaut. Zij traint samen met mij de benjamins. Ik geef op dinsdag training en donderdag geeft Yana training. Samen proberen we er met onze benjamins leuke trainingen van te maken.

Bedankt voor het interview,
Ruben Van den Berghe

Het volgende interview, met Yana Heirbaut, zal half maart verschijnen op onze website. De volledige ketting kan je hier volgen.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube