LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Interviewketting: Lies Vercauter

Lebbeke
08
november 2012

De vijfde schakel in onze interviewketting is Lies Vercauter! Zij kreeg de ketting doorgeschoven door Bea De Landsheer en vertelt jullie hieronder wat meer over haar tijd bij AC Lebbeke en haar doelen in de atletiek. Het volgende interview mogen jullie nog voor eind dit jaar verwachten.

Stel jezelf eens kort voor Lies.
Ik ben Lies, 14 jaar en ik woon in Opstal. Naast atletiek speel ik nog piano en toneel.

Hoe ben je bij AC Lebbeke terecht gekomen?
Ik had al een heleboel sporten geprobeerd, maar deze lagen me nooit echt. Mijn papa raadde me aan om eens atletiek te proberen, en gezien mijn nonkel ook bij AC Lebbeke liep kwam ik het dan ook hier proberen. Met Gentil kwam ik direct bij een leuke trainer terecht en ik ontmoette direct een heleboel toffe vriendinnen.

Koos je onmiddellijk voor de lange afstand?
Nee, oorspronkelijk wou ik sprinten maar omdat de meesten van de groep bij Michiel gingen trainen besloot ik ook om naar deze groep te gaan. Ook Gentil raadde mij aan om bij Michiel te gaan trainen omdat daar zowel sprint als cross aanbod komt. Ik vond lange afstand onmiddellijk leuk en ben daarom blij met de gemaakte keuze.

Ondertussen heb je wel mooie resultaten behaald, had je dit verwacht?
Eigenlijk niet. Toen ik in mijn eerste echte cross in Deinze onmiddellijk tweede werd, was ik wel verbaasd. Ik startte niet met atletiek met de gedachte om aan competitie te doen, maar omdat Caro me meevroeg, besloot ik maar om te beginnen crossen. Ondertussen doe ik het graag! Ik vind de sfeer in de groep op crossen steeds fijn en ook het samen opwarmen maakt het crossen nog eens zo leuk.

Aan welke sportieve prestatie heb je de mooiste herinneringen?
Mijn derde plaats op het Belgisch kampioenschap cross 2012 is zeker een hoogtepunt. Het was mijn eerste echte crossseizoen dus ik startte zeker niet met het gedacht dat ik op het podium terecht zou kunnen komen. Een top 10 plaats zat wel in mijn gedachten en ook de trainer dacht wel dat dit zou lukken, maar het werd dus een onverwachte bronzen medaille.

Wat wil je nog bereiken in de atletiek?
Eerst en vooral wil ik proberen blessurevrij te trainen. Ik scheurde al een spier en heb al veel last gehad van mijn schenen en een paar andere kwaaltjes. Ik hoop dus vanaf nu vooral blessurevrij te raken en alle trainingen te kunnen meedoen. Dan zien we wel waar ik terecht kom in de crossen.
Als ultieme droom zou ik graag eens deelnemen aan het voorprogramma van de Memorial Van Damme of een Belgische titel behalen.

Heb je een bepaald idool in de atletiek?
Ja, Vivian Cheruiyot. Deze kleine afstandloopster loopt vooral de 5000 en de 10000m en dat zijn afstanden die ik later ook graag zou lopen. Toen ik ze dit jaar op de memorial zag lopen was ik nogal onder de indruk, vooral haar verschroeiende eindsprint waardoor ze de wedstrijd won was indrukwekkend.

Ook voor Kim Gevaert heb ik wel respect. Zij maakte mij warm om aan atletiek te gaan doen. Dat ik haar al eens mocht ontmoetten staat ook nog altijd in mijn geheugen gegrift.
David Rudisha heeft deze zomer ook een diepe indruk nagelaten. Toen hij op de Olympische Spelen helemaal op zijn eentje het wereldrecord op de 800m verbrak gaf dit mij heel wat motivatie om er ook voor te gaan.

Naar wie zou je graag de interviewketting doorschuiven?
Naar Vicky Van de Nest omdat ik haar enthousiasme en doorzettingsvermogen wel bewonder. Ook het plezier waarmee ze over hoogspringen vertelt is wel aanstekelijk.

De volledige ketting kan je hier terugvinden.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube