LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Interviewketting: Maithé Rivera Armayones

Lebbeke
08
mei 2013

Onze interviewketting begint steeds meer vorm te krijgen en vandaag laten we Maithé Riviera Armayones aan het woord. Deze 14 jarige atlete uit Lebbeke loopt al 5 jaar over onze piste en kreeg de ketting doorgeschoven van onze hoogspringster Vicky. Iedereen zal ze wel al zien lopen hebben, klein maar fijn en vol energie!

We zien je zowat op alle disciplines aan het werk, een bewuste keuze of heb je toch een favoriet nummer?
Ik doe bijna alle disciplines graag al gaat mijn voorkeur wel uit naar de langere afstanden. Vooral crossen, 800m en 1500m genieten mijn voorkeur. In de toekomst wil ik me wel graag specialiseren op deze nummers maar voorlopig vindt ik het wel fijn om af en toe eens af te wisselen en bijvoorbeeld eens te spurten.

Op de interclub zagen we je ook aan het werk op de 300m horden, een nieuwe liefde?
Het was de eerste keer dat ik de 300m horden liep maar het beviel me wel. Ik vind het zeker een leuk nummer en de horden interesseren me wel. Daarom heeft mijn trainer me voorgesteld om eens te trainen op de steeple. Iets wat ik binnenkort dus misschien eens uittest op wedstrijd.

Wat zijn je doelen voor het zomerseizoen?
Mijn doel is uiteraard om zo goed mogelijke tijden te lopen en dus zo veel mogelijk persoonlijke records te breken. Moest ik me kunnen plaatsen voor het Belgisch kampioenschap voor cadetten op de 1500m of de 300mH zou ik zeer tevreden zijn!

Wat is je ultieme droom in de atletiek?
Mijn grootste droom is zo ver mogelijk geraken op de lange afstand nummers. Moest ik me binnen enkele jaren kunnen plaatsen voor het voorprogramma voor de Memorial Van Damme zou er een echte droom uitkomen. Ook het behalen van een Belgische titel is wel een droom!

Je traint in de groep van Michiel, een leuke groep? Een leuke trainer?
Ik train inderdaad bij Michiel en ik vind dit een hele goede trainer. Hij geeft steeds veel tips en helpt ons zo goed mogelijk om goede atletes/atleten te worden. Het is verder ook gewoon een hele leuke groep om in te trainen. Het zijn allemaal goede en leuke atleten en iedereen komt met veel goesting naar de training. Ik ben dus blij om in deze groep te zitten!

Heb je bepaalde idolen in de atletiek?
Ik kijk op naar heel wat topatleten, enkele van de atleten die er voor mij uitspringen zijn de Borlées, Usain Bolt, Yohan Blake en Anna Tsjitsjerova. Allemaal topatleten die daarnaast ook nog eens een aangename persoonlijkheid hebben. De Borlées, Bolt en Blake zag ik ook al in het echt aan het werk wat de bewondering alleen nog maar groter maakt.

Naar wie zou je de interviewketting graag doorschuiven?
Ik zou de interviewketting graag doorschuiven naar Cedric Debot. Een toffe en goede atleet die nog maar een jaartje voor AC Lebbeke loopt en op deze manier kunnen alle atleten deze jongeman leren kennen.

De volledige ketting kan je hier terugvinden.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube