LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Interviewketting: Sverre Vierendeels

Lebbeke
02
september 2013

Via Cedric Debot belanden we vandaag bij Sverre Vierendeels in de interviewketting. In onderstaand interview maken jullie kennis met deze jonge atleet met een druk sportief leven.

Stel jezelf eens kort voor Sverre.
Ik ben 14 jaar en woon in Lebbeke, daarnaast ben ik in Dendermonde te vinden op de schoolbanken van het Hemaco. Naast atletiek doe ik ook nog aan rope skipping en beachtennis en heb ik dus wel een druk (sport)leven.

Deze zomer was je actief op het EK rope skipping, zagen we je Belgisch jeugdkampioen beachtennis worden en al je records op de piste verbreken. Welke sport heeft je voorkeur en waarom? Of hoop je alles te kunnen blijven combineren?>
Ik denk dat het moeilijk zal worden om alles te blijven combineren. Ik wil dat wel proberen maar als het toch niet meer lukt zal ik beachtennis op competitief niveau laten vallen en dit enkel af en toe nog doen als tussendoortje. Rope skipping en atletiek wil ik zeker blijven combineren maar moest ik ooit echt een keuze moeten maken denk ik dat ik voor rope skipping zal kiezen.

Denk je dat je in die verschillende sporten voordelen haalt uit je andere sporten?
Door in het rope skipping steeds te staan springen en in de beachtennis door het zand te ploeteren denk ik wel dat ik veel kracht in de benen win waardoor ik deze zomer toch wel een mooie vooruitgang heb geboekt op de piste.

Je traint sinds enkele maanden bij de sprintgroep van Geert. Wat is jou favoriete discipline of is er een discipline die je graag nog eens zou ontdekken?
Mijn favoriete discipline is 400m, maar ook een 100 en zeker een 200m loop ik wel eens graag. En binnenkort trek ik met een hele hoop jeugdatleten naar Nederland waar ik ook een 800m zal lopen. Ik ben dus wel benieuwd om te zien of ook dit iets voor mij is.

Je dook dit jaar al enkele keren onder de minuut op de 400m maar miste wel de BK limiet (58.50). Was dat een teleurstelling? En wat hoop je nu het seizoen bijna gedaan is volgend seizoen te lopen?
Ik liep dit jaar 59.16 wat dus wel redelijk dicht is bij die limiet. Ik vond het dus wel jammer dat ik niet mocht deelnemen aan het BK en ik denk wel dat die limiet er misschien wel inzat. Ik ging echter een week op reis en een week naar het EK rope skipping, wat natuurlijk niet zo goed is voor de loopconditie. Over volgend jaar heb ik eerlijk gezegd nog niet al te veel nagedacht, al hoop ik uiteraard wel om mijn records die ik dit jaar liep opnieuw aan te scherpen.

Heb je bepaalde idolen in de atletiek en waarom kijk je naar deze atleten op?
De broertjes Borlée zijn mijn favoriete atleten. Ze lopen net als mij beide de 400m en af en toe ook wel eens een 200m, het zijn Belgen en zetten daarnaast ook nog eens prachtige prestaties neer op EK’s, WK’s en Olympische Spelen en hier kijk ik dus uiteraard naar op.

Wat is je ultieme droom in de atletiek? Wat wil je absoluut bereiken of van welke prestatie droom je?
In de eerste plaats wil ik kunnen deelnemen aan Belgische kampioenschappen, maar moest ik ooit een finale kunnen bereiken op zo een BK zal ik heel gelukkig zijn.

Naar wie zou je de interviewketting graag willen doorschuiven en waarom?
Ik schuif de ketting graag door naar Lise Verbruggen. Ze is nog niet echt heel lang lid van AC Lebbeke en op deze manier kan iedereen eens uitgebreid kennis maken met deze leuke, snelle dame.

De volledige ketting kan je hier terugvinden.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube