LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Interviewketting: Vicky Van den Nest

Lebbeke
07
maart 2013

Interviewketting: Lies Vercauter schoof de ketting door naar hoogspringster Vicky Vanden Nest. Het volgende interview zal rond de start van het zomerseizoen verschijnen.

Stel jezelf eens kort voor Vicky.
Ik ben Vicky Vanden Nest. Ik ben bijna 16 jaar oud. Ik doe wetenschappen in het VKO te Opwijk. Mijn hobby is atletiek! Mijn andere passieve hobby’s zijn sport op TV kijken (voetbal, wielrennen, cyclocross atletiek, …)

Kan je op sportief vlak tevreden terugkijken op 2012? Wat was het hoogtepunt?
Enerzijds wel en anderzijds niet. Over het winterseizoen ben ik zeer tevreden. Het waren mijn eerste wedstrijden na mijn blessure dat ik weer op een hoog niveau begon te springen. Maar over het zomerseizoen ben ik minder tevreden. Ik sprong te onregelmatig en de hoogte was niet zo goed.

Ik heb 2 hoogtepunten die toch wel blijven hangen. Ik kon het Vlaams kampioenschap voor cadetten winnen met een nieuw persoonlijk record. Daarnaast was ik ook zeer tevreden over mijn deelname aan het Vlaams kampioenschap alle categorieën in de lotto-arena waar Tia Hellebaut haar comeback maakte.

Op de herfststage scheurde je de ligamenten in je voet, een domper vermoed ik? Maar ondertussen alweer volop in actie?
Inderdaad, weer een teleurstelling. Maar door de ervaring van de vorige blessures heb ik deze goed kunnen opvangen. Waardoor mijn conditie er niet zoveel op achteruit is gegaan. Nu kan ik weer volop meetrainen en kon ik deze winter ook nog enkele wedstrijden afwerken.

Hoe zien je trainingen er uit sinds het verdwijnen van je trainer Leo?
Ik train vooral mee bij de spurters omdat de spurttrainingen het dichtst aansluiten bij hoogspringen. Maar 1 per week train ik ook op hoogspringen bij Chris Van Landschoot. Door een combinatie van deze trainingen hoop ik snel weer vooruitgang te boeken en nieuwe hoogtes op te zoeken.

Wat is je ultieme doel in de atletiek? En hoe wil je dat bereiken?
Ik denk dat de meeste sporters hetzelfde zullen antwoorden. Zo ver mogelijk geraken en op het hoogste niveau meedoen en dat zal ik hopelijk bereiken door hard en goed te trainen.

Heb je bepaalde idolen in de atletiek en waarom bewonder je deze?
Ik bewonder veel atleten maar als ik er enkelen moet zeggen dan zijn het : Usain Bolt, de Borlées, Lavillenie, maar ook Blake, Lemaitre, Tamgo, Xian Liu, alle Belgen, hoogspringers. Vooral Anna Chichirova, Tia Hellebaut en Friederisch. Ik bewonder ze elk op hun eigen manier, sommige zijn echte doorzetters, andere kunnen onder veel stress goed presteren, anderen zorgen altijd voor een goede ambiance op de wedstrijden of hebben een leuke persoonlijkheid.

Naar wie zou je de interviewketting graag doorschuiven en waarom?
Als het mogelijk is zou ik hem graag aan Maithé Rivera Armayones geven omdat ze altijd enthousiast naar de training komt, zich altijd inzet en zo kunnen de mensen haar leren kennen.

De volledige ketting kan je hier terugvinden.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube