LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Interviewketting: Yana Heirbaut

Lebbeke
13
juni 2012

Een tijdje geleden hoorden we één van onze twee trainsters van de benjamins aan het woord. Inne Van Stappen gaf de interviewketting door aan Yana Heirbaut.

Stel jezelf eens kort voor Yana.
Ik ben Yana Heirbaut, 22 jaar. Ik woon al heel mijn leven in Lebbeke. Ik ben kleuterleidster van opleiding en werk momenteel tot het einde van dit schooljaar in de VBS De Minnestraal. Naast lopen en trainer zijn bij AC Lebbeke heb ik ook nog heel wat andere hobby’s: ik speel gitaar en ga nog steeds wekelijks naar de muziekschool, ik rij paard en heb zelf twee paarden. Ik doe aan fotografie (vooral tijdens de communieperiode), ik ga minstens 3x per week naar de fitness en ik ben vooral bezig met mijn twee honden, Kaster en Gismo. Ook met hen ga ik enkele keren per week trainen want we spelen bijna wekelijks wedstrijd. Kort samengevat: Een kinder- en dierenvriend.

Heb je zelf ooit aan atletiek gedaan?
Eigenlijk heb ik zelf nooit atletiek gedaan. De enige herinneringen die ik heb aan atletiek zijn enerzijds de sportdagen in de lagere school, en anderzijds de sportkampen hier in Lebbeke. Daaraan nam ik deel als kind van mijn 10 tot mijn 14 jaar. Ik herinner me dat ik toen goed was in hoogspringen en 100m sprinten, maar ik heb er nooit iets mee gedaan.

In welke sporten was/ben je dan wel actief?
Mijn grootste hobby is altijd het paardrijden geweest. Tussendoor heb ik ook gezwommen en zelfs één keer een tenniskamp gedaan, maar niets kon tippen aan de manege… Zoals ik al zei ga ik nu ook 3x per week fitnessen.

Hoe bevalt het trainer zijn je bij AC Lebbeke en wat spreekt je aan als trainster van onze kleinste atleetjes?
Trainer zijn bij AC Lebbeke vindt ik heel tof. Ik moet wel bekennen dat ik niet altijd evenveel zin heb om te vertrekken (vooral in de koude wintermaanden), maar eens ik er ben, ben ik wel altijd tevreden. De kinderen zorgen keer op keer voor een zeer warm onthaal. Het enthousiasme van de benjamins is dan ook heel aanstekelijk. Je creëert een band met de kinderen, je voelt dat je met hen vooruitgang boekt. Soms, als er veel kinderen aanwezig zijn, is het wel moeilijk om de groep onder controle te houden. Laat ons zeggen dat ze soms nogal ‘luidruchtig’ kunnen zijn. Dan durf ik al eens ‘streng’ op te treden. Gelukkig nemen ze me dat niet kwalijk. Integendeel, ik denk dat ze heel graag komen, want ze komen toch altijd terug. En als zij tevreden zijn na een training, ben ik dat ook.

Aan wie zou je graag de interviewketting doorgeven?
Bij deze geef ik de interviewketting graag door aan Bea De Landsheer.

Het volgende interview, met Bea De Landtsheer, zal begin augustus verschijnen op onze website. De volledige ketting kan je hier volgen.

Geschreven door Ruben Van den Berghe | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube