LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jeugd AC Lebbeke binnenkort in Ketnet Go IV?

Bokrijk
24
december 2013

Op zondag 22 december trokken er 3 miniemen meisjes (Catalina Schuddinck, Joke Clynhens en Luca Heyvaert) en 1 miniem jongen (Arne Naudts) naar het verre Bokrijk, samen met een enthousiaste ploeg supporters: Werner, Jan, Marleen, Geert, Carla, Nona, Ella, Kate, Flipke en Monkey!

Dit alles gebeurde naar aanleiding van de selectie voor GO IV, een spelprogramma op Ketnet. Voor zij die al willen ontdekken hoe Go IV precies werkt, klik hier. Carla, de mama van Luca doet het verhaal:

Na de inschrijving, gingen we met z’n allen even het parcours verkennen, dit om al eventuele tactieken te kunnen bespreken ;)

Onze jeugd toonde snelheid, kracht en durf

Om 16u begon de strijd. De eerste proef bestond uit boogschieten, waar ons team het niet zo op begrepen had. Maar bij de tweede proef lieten ze al vlug het andere team achter zich. Hier moesten de kandidaten met een quad een parcour afleggen, waarbij ze onderweg een dopje moesten meenemen. De bedoeling was zoveel mogelijk dopjes te verzamelen om zo de hoogste toren te bouwen.
De eerste ronde was nog op een rustige verkennende manier, maar eens de smaak te pakken VLOGEN onze dames en heer er los over! Van angst was niets meer te bespeuren. Luca had de smaak te pakken, die waagde het zelfs met de 4 wielen van de grond te gaan!

Na tien minuten ging het signaal en mochten ze doorschuiven naar proef drie. Deze was op het lijf geschreven voor ons snelle en krachtige team. Het bestond uit het rondsjouwen van een toch wel zware boomstam. Hier hadden we natuurlijk geluk onze mannelijke teamgenoot erbij te hebben! Eerst moesten ze hem vooruitslepen aan een touw, dan in een draagberrie hem met z’n allen rondsleuren, en als laatste hem onder de arm dragen en mee rondhollen.
Daar konden we op Joke rekenen die met alle macht het touw goed vastgehouden heeft ;) Hier mochten we echt wel SUPER fier zijn als supporters want dit parcour hadden zij afgelegd in een flitstempo!

En nu een proef waar we allemaal toch wel een beetje de bibber van kregen. Hier moesten ze op een paal van 6 meter klimmen, dan bovenop de paal gaan staan en vandaar springen naar een bel. Hier waren alle ogen gericht op Arne Naudts die de spits voor ons team mocht afbijten. Eens boven geklommen sloeg de schrik toch even rond zijn hartje, maar een doorbijter als hij is, lukte het hem heel goed!
Nadien kwam ons stoere Joke aan de beurt. Die liet er geen gras over groeien,klim, klim,klim, hup rechtstaan op de paal en jump! Bel nummer twee klingelde in het rond! Catalina zag dat het goed was en klom als derde de paal op. Ook zij liet de schrik niet toe en klom tot de top. Ook haar was het gelukt om recht te staan maar jammergenoeg viel ze de verkeerde kant op en kon ze niet meer aan het belletje. Maar geen nood, zowel voor het klimmen tot boven als voor het rechtstaan op de paal werden punten verdeeld.

Dan was het Luca haar beurt. Waarvan ik denk, dat haar nagels tot op het bot afgeknaagd waren. Ook zij nam een snelle start om de paal te beklimmen, maar eens boven werd zij overmand door een angstaanval. Ik denk dat ze heel blij was dat het signaal ging dat de tijd voorbij was, en dat ze moesten doorschuiven. Allemaal goed en wel maar je moet nog van die paal afgeraken hé! Onder de luide aanmoediging van haar team en supporters heeft ze de moed dan toch gehad om te springen.
Even terzijde, zij hingen wel goed vast aan een kabel!

Nu iedereen terug veilig en wel met de voetjes op de grond stonden konden we naar de voorlaatste proef hollen. Dit was een hindernissenparcour zoals in het leger. Hier werd er wel op gerekend dat ze goed gingen samenwerken. Joke en Arne werkten samen en Catalina met Luca. Dit ging zeer vlot, maar ons meisjes moesten toch te duimen leggen voor het snelle tempo waarmee Arne de hindernissen beklom ! Hier hebben we ook kunnen zien dat ze zeker niet bang zijn om zich vuil te maken ;)
Na 10 minuten zwoegen en zweten werd er doorgeschoven naar de laatste stand. Dit was weer een proef op hun lijf geschreven. Ze moesten over een lengte van ongeveer 50 meter waarop om de 5 meter een vat stond met een letter erop lopen en zo alle letters onthouden en noteren.

Hier vloog Arne als een pijl uit een boog naar het laatste (dus ook verste) vat om de eerste letter gaan op te halen. De mensen van de organisatie waren er even niet goed van en begrepen nu ook waarom we de SPEEDY’S als groepsnaam hadden!
Ook Catalina, Luca en Joke zette hun snelste beentje voor! Hier staken we wel met kop en schouders bovenuit tegen de andere ploeg.

En dan LAST BUT NOT LEAST, het interview. Hier moesten ze hun best doen om cool over te komen, want het was een test of hun smoelekes wel goed passen op TV.

Na een vermoeiende maar voldane namiddag keerden wij om 18 uur tevreden terug naar het thuisfront !

Volgende week weten we of er een vervolg komt op ons avontuur!

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube