Jeugd haalt uit in Opwijk: 1x goud, 3x zilver, 2x brons én 17x top-10

Opwijk
10
november 2014

Onze jeugd kende een schitterende namiddag in het naburige Opwijk. Laurens Blommaert was goed voor het goud, Rhune Vanroose, Noor Quintelier en Siebe Van Campenhout veroverden zilver en Zina Looverie was samen met Niels Verbeiren goed voor een bronzen plak. Naast al dat eremetaal werden ook nog 17 dichte ereplaatsen bij elkaar gelopen.

De eerste wedstrijd zat het er al meteen “boenk” op. Zina Looverie liep naar het brons bij de jongste benjamins. Enkel Myrthe Baeten en Tine Taelemans waren nog iets sneller dan Zina. Bij de één jaar oudere benjamins eindigden Anakina Vandevenne en Kaat Van Roijen op plaatsen 16 en 17.

Bij de jongens was er een achtste plaats voor Alessio De Bilde. Laurens Blommaert liep autoritair naar de overwinning bij de tweedejaars. Dawit Hellemans finishte er op een 12e stek. Lukas Raemdonck kwam als 20e over de meet en Achilles Vanhaelewijck liep als 24e over de finishlijn.

3 pupillen- medailles

Ook bij de pupillen vielen onze Lebbekenaren in de medailles. Eerstejaars Rhune Vanroose pakte het zilver en bleef onder andere clubgenote Sara Vercauter voor die een 6e plaats pakte. Ook Ella Heyvaert en Lotte Van Wemmel finishten nog net in de top tien op plaatsen 9 en 10. Hannelore Heymans en Paulien Lecoutere kwamen als 15e en 18e over de finish.
Tweedejaars Noor Quintelier pakte net als Rhune zilver. Hanne Van Weverberg zorgde voor nóg een top-10 stek. Emelie Biesemans viel daar met een 11e plaats slechts nipt buiten en ook Nona Engelaar moest met een 15e plaats niet onder doen.

Xander Cools noteerde een zevende stek bij de eerstejaars jongens. Hij werd in de top-10 bijgestaan door Jarne Van Damme en Matisse Verbeiren die plaatsen 9 en 10 wegkaapten. Remco Looverie kwam met een 12e plaats wel erg dicht in de buurt.
De één jaar oudere pupillen jongens gingen niet veel later van start. Hier pakte Niels Verbeiren knap brons na Florian Huygens (HAMM) en Wout Robberecht (HAMM).

Siebe met zilver bij de miniemen

Minieme Fien Biesemans viel nipt buiten de medailles. Ze strandde op een vierde plaats. Ook Emma D’holander palmde met een 8e stek een plaatsje in de top-10 in.

Ook bij de tweedejaars miniemen werd er schitterend gelopen. Britt Roelandt moest net als Fien vrede nemen met de vierde plaats. Luca Heyvaert kwam als 7e over de meet, Femke Smet als 10e.
Ook bij de jongens finishten drie atleten in de top-10. Josse Vannieuwenhuyze kwam als 6e over de meet, voor Yoran Kerkhofs (8e) en Tristan Blommaert (9e). Flor Robijns (12e), Jan Lecoutere (16e), Aico Van Grembergen (17e) en Jelte D’hondt (18e) volgden in hun spoor.

Siebe Van Campenhout ging met het zilver lopen bij de tweedejaars. Hij moest enkel Nick Vereertbrugghen (OP) voor zich laten. Maxim Vermorgen kwam in dezelfde race als 14e over de meet.