Jeugd keert met vele medailles terug uit Halle

Huizingen
25
augustus 2013

Eén van de laatste weekends van de vakantie leek voor Olympic Essenbeek Halle het ideale moment om nog een laatste jeugdmeeting te programmeren. De regen viel op een gegeven moment met bakken uit de lucht, maar onze atleten wisten desondanks een karrevracht medailles te verzamelen.

Benjamins Hannelore Heymans en Nienke Van Campenhout begonnen de VVBO Jumbomeeting al om 10u30 met het hockeywerpen. Hannelore lukte een worp van 13m48 en eindigde net naast het podium. Nienke wierp haar hockeybal 10m90 ver en eindigde 8e. Mathias Kerkhofs wist in het kogelstoten bij de miniemen wel meteen een medaille te bemachtigen. Hij wierp 8m76 ver en haalde brons.

Een half uurtje later stonden de reeksen 60m op het programma, waar Ella Heyvaert zich meteen plaatste voor de finale later op de dag. Met 10.27 gaf ze het hele deelnemersveld het nakijken. Nienke eindigde in dezelfde reeks als 8e in een tijd van 12.86. In de tweede reeks klokte Sara Vercauter de derde tijd over alle reeksen heen. Met 10.84 mocht ook zij naar de finale. Bij de pupillen haalde ook Luca Heyvaert een plaatsje voor de finale. Zij klokte 9.10. Bij de jongens lukte ook Yoran Kerkhofs erin om de finale te halen. Zijn 9.72 was goed voor de zevende tijd.

Anne-Sophie Champeaux was in het verspringen goed voor een 20e plaats met 3m39. Haar 300m legde ze in 50.54 af, waarmee ze vierde eindigde in haar reeks. Matthias Kerkhofs won diezelfde afstand. Hij pakte het goud door 44.66 te klokken. In tussentijd raakte Hannelore Heymans over 90cm in het hoogspringen bij de benjamins. Zij eindigde daarmee 5e.

Ook Luca Heyvaert sprintte naar goud. Ze legde de 60mH af in een tijd van 11.60 en zette de eerstvolgende pupil al een halve seconde achterstand. Onze benjamins meisjes voegden daar meteen nog een gouden medaille aan toe. Hannelore Heymans, Sara Vercauter, Ella Heyvaert en Nona Heyvaert klokten 41.90 en waren daarmee vier honderdsten sneller dan plaatselijke club Olympic Essenbeek Halle.

De medaillestroom kende geen stop meer. Sara Vercauter pakte het zilver tijdens de 600m voor benjamins. Ze finishte in een tijd van 2.13.10. Hannelore Heymans finishte in dezelfde reeks 7e als 2.31.87 en Nienke Van Campenhout klokte 2.36.69 als 11e. Dezelfde drie atletes namen ook deel aan het kogelstoten. Hannelore lukte 4m92, Sara Vercauter 4m45, Ella Heyvaert 4m38 en Nienke Van Campenhout 3m94.
Het verspringen bij de pupillen was goed voor zilver. Luca Heyvaert liet met een sprong van 3m78 de tweede prestatie noteren. Haar zus Nona deed nog iets beter in diezelfde discipline. De goede genen van mama Carla, die nog Vlaams kampioene verspringen is geweest, leverde haar een gouden plak op. Nona sprong 3m29 ver. Ella Heyvaert maakte het feestje compleet door met 3m14 tweede te eindigen.

Tot slot stonden de finales van de 60m geprogrammeerd. Ella Heyvaert toonde hier haar snelle benen en pakte het goud in een tijd van 10.29. Sara Vercauter klokte 10.79 en eindigde op de zevende plaats. Luca Heyvaert voegde bij de pupillen nog een bronzen plak toe door 9.05 te klokken. Yoran Kerkhofs ging niet meer van start in de finale.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.