LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jeugdcriterium Hoboken

Hoboken
13
januari 2013

Op 13 januari trokken we met een kleine maar ijzersterke sprintdelegatie naar de sportschuur in fort VIII te Hoboken.

Na een paar toertjes door de voorstad van Antwerpen kwamen we uiteindelijk toch op onze bestemming aan. Luca Heyvaert en Arne Naudts (beide pupil 2002) zouden het gaan opnemen tegen de fine fleur van de Antwerpse indooratleten want het PK indoor stond geprogrammeerd. Beide atleten schreven zich in voor de 60 m vlak en het verspringen (Koen, de garagebox is ondertussen vervangen J). Over de verspringprestaties moet ik kort zijn, het zicht op de springstand is in Hoboken namelijk zeer beperkt. Luca sprong zich naar een mooie vijfde plaats met 3m49. Arne behaalde een vijftiende plaats met 3m39.

Voor het PK 60 m werd met reeksen gewerkt. Luca trad aan in de tweede reeks met de op één na beste seizoenstijd achter haar naam. Totaal ontspannen stapte ze naar haar startblok en focuste zich op de muur op het einde van de zaal. Tot mijn grote verbazing en blijdschap knalde Luca zich naar een schitterende 8.91, de enige atlete in de reeksen onder de 9 seconden en een verbetering van haar persoonlijke besttijd met 15 honderdsten. Even later was het de beurt aan de jongens. Arne startte in de eerste reeks en zette meteen de toon voor de andere atleten. Hij dook net als zijn ploeggenote onder de 9 seconden: 8.95, na een aarzelende start. Deze tijd was wel goed voor de beste tijd in de reeksen. De finales konden voor beiden niet snel genoeg beginnen.

Luca was het eerst aan de beurt en met de snelste tijd in de reeksen mocht ze met vertrouwen uitkijken naar haar finale. En het resultaat mocht gezien worden. Luca brak niet alleen opnieuw door de 9 seconden maar zelfs door het 10 jaar oude clubrecord van Lize de Geest en realiseerde een nieuwe besttijd van 8.86. Een dikke proficiat.

Enkele minuten later was het de beurt aan Arne. Hij was net iets zenuwachtiger dan normaal, zijn ploeggenote had net een straffe stoot uitgehaald en hij wou niet onderdoen. Zijn start was scherp en hij liep ongenaakbaar naar een mooie eerste plaats in 8.81.

Na een uurtje wachten op de welverdiende gouden medailles reden we na een lange maar mooie namiddag naar huis met twee prachtoverwinningen voor AC Lebbeke.

Foto’ s bekijk je hier:Geschreven door Guy Naudts | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube