LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jeugdmedaillemeeting Ninove

Ninove
02
juni 2013

De eerste zon, een mooie rustige omgeving, een sterk atletenveld, wat wil een mens nog meer op zo’n zondag? Enthousiasme en knalprestaties, zeg je, wel dat is iets waar AC Lebbeke tegenwoordig een patent op lijkt te hebben. Luca schilderde ieders gezicht met blauwwitte Indianenlijnen en allen waren klaar voor de strijd.

Het eerste loopnummer van de dag waren de sprintnummers op de horden. Hier traden Luca Heyvaert en Siebe van Campenhout aan bij de pupillen. Luca deed het goed en werd derde in een tijd van 12.71 meteen goed voor de eerste medaille van de dag. Siebe werd vijfde in zijn reeks ook in 12.71. Bij de miniemen kwam Loike heel sterk voor de dag, zij werd tweede in haar reeks, in een tijd van 10.81, een nieuw persoonlijk record.
Ondertussen waren ook al heel wat atleten aan de kampnummers begonnen. Bij de miniemen was Marie Naudts de enige atlete in de werpnummers. Zij maakte er voor zichzelf een mooie namiddag van door haar persoonlijk record op de kogel met maar liefst 75 cm te verbeteren en voor het eerst de kaap van de 8 meter te ronden (11de, 8m35). Met haar speer gooide ze 15.94m en werd daarmee 15de.
De benjamin dames waren zich aan het uitleven met de hockeybal. Zes atletes gaven het beste van zichzelf: Nona Heyvaert (8ste met 13.67m), Hannelore Heymans (25ste met 8.71m), Britt De Smedt (30ste met 7.50m), Sara Vercauter (32ste met 7.42), Ella Heyvaert (33ste met 7.21m) Nienke Van Campenhout (37ste met 6.20m).
Aan het hoogspringen vonden we de pupillen jongens terug. Arne Naudts sprong zich naar een zesde plaats met een sprong over 1.15m.
Na de hordennummers was het tijd voor de 60m vlak, met heel wat Lebbeekse atleten aan de start. Bij de benjamin dames telden we zeven reeksen: Ella Heyvaert werd 8ste in 9.91 in de sterkste reeks, in reeks twee werd Nona Heyvaert 4de in 10.22 (nieuw PR), Sara Vercauter werd in de volgende reeks eveneens 4de in 10.64 (nieuw PR), Britt De Smedt eindigde in dezelfde reeks 7de in 10.80. Hannelore Heymans werd in reeks 4 6de in 11.41.

Bij de pupillen dames zou het een clash der titanen worden, de drie snelste dames van het moment stonden naast elkaar aan de start van reeks één. Onder hen twee Lebbeekse atleten: Luca en Catalina. Het werd een spannende race waarbij Luca uiteindelijk het laken naar zich toetrok ze finishte in een sterke 8.67. Catalina moest nog haar meerdere erkennen in Perrine Cossez en werd derde in 8.90.

Bij de pupillen heren telden we drie van onze atleten aan de start van de 60m. De eerste reeks beloofde ook een mooie reeks te worden met maar liefst vijf atleten met tijden beneden de 8.80. Arne Naudts, onze Lebbeekse atleet, had een mindere start maar snelde iedereen in de laatste 20m voorbij en won de reeks in 8.49. Een verbetering van zijn PR en clubrecord met één honderdste.
In de volgende reeks werd Siebe Van Campenhout 2de in 9.06, een verbetering van zijn PR met één tiende. Yoran Kerkhofs liep in reeks 4 en finishte in 9.80 en werd daarmee vijfde.

Bij de miniemen dames hadden we één vertegenwoordigster op de 80m sprint Loike Vierendeels, ze werd 6de in haar reeks in een tijd van 11.58 (nieuw PR). Ze eindigde haar middagje sprinten met de 150m, daarin werd ze tweede in een tijd van 21.97.

Enthousiasme en knalprestaties, Lebbeke lijkt er een patent op te hebben

Even later was het aan onze benjamin dames om ver te springen: Nona Heyvaert (12de met 3.06) Ella heyvaert (20ste met 2.81m), Brit De smet 25ste met 2.78m), Sara Vercauter (27ste met 2.70m), Hannelore Heymans (39ste met 2.45m, nieuw PR) en Nienke Van Campenhout (39ste met 2.29m).
Matthias Kerkhofs was ondertussen begonnen aan het speerwerpen hij eindigde net naast het podium met een worp van 26.20m, een mooie verbetering van zijn persoonlijke record met meer dan 4 meter. Na het speerwerpen zagen we Mathias nog terug aan de 150m sprint. Hij eindigde 4de in zijn reeks in 21.28.
In het verspringen bij de pupillen heren vonden we drie van onze helden bij elkaar Arne Naudts (19de met 3.39m), Yoran Kerkhofs (22ste met 3.38m) en Siebe van Campenhout (23ste met 3.36m).
De dames pupillen mochten het dan nog eens proberen met de hockeybal: Rune Vierendeels werd derde met een worp van 26m en Luca heyvaert gooide haar bal 17.74 en werd 15de.
De dames werden even later verwacht aan de springstand en daar sprong Catalina Schuddinck zich naar de overwinning met een sprong van 3.89m,een mooi nieuw persoonlijk record. Luca Heyvaert werd 9de met een sprong van 3.33m.

De namiddag liep op zijn einde, tijd dus voor de lange afstandsnummers. In de eerste reeks 1000m pupillen heren kwam Yoran Kerkhofs (14de in 3.46.32) aan de start. Bij de meisjes hadden we ook één vertegenwoordigster, Fien Biesemans zij eindigde 8ste in een tijd van 3.40.75, een nieuw persoonlijk record.
De dames benjamin hadden ook hun 600m al achter de rug: Hannelore Heymans werd 10de in reeks 2 in een tijd van 2.27.63. In dezelfde reeks werd Nienke Van Campenhout 14de in een tijd van 2.34.23 (nieuw PR).

Als slotnummer stonden deze keer de aflossingen gepland. Een nummer dat zeer populair wordt binnen de club want iedere atleet wil in een aflossingsteam zitten. Deze keer kwamen drie ploegen aan de start, maar we zijn bijna zeker dat het er nog meer kunnen zijn. Na een hele namiddag oefenen met de stok was het eindelijk zover. De dames benjamin (Britt De Smedt, Sara Vercauter, Heyvaert Nona en Heyvaert Ella) mochten de spits afbijten. Alles verliep vlot en ze eindigden knap tweede in een tijd van 41.06. De dames pupillen ( Catalina Schuddinck, Luca Heyvaert, Rune Vierendeels en Fien Biesemans) hadden grootse plannen, zij gingen resoluut voor de overwinning. Ze werden echter op de meet geklopt door KAAG. Ze finishten in 35.64.
De derde aflossingsploeg waren de heren pupillen (Siebe Van Campenhout, Yoran Kerkhofs, Josse Vannieuwenhuyze en Arne Naudts). Zij hadden de smaak van de overwinning te pakken gekregen in Oordegem en ze wilden dat graag overdoen. Net als de meisjes echter was een ploeg uit Gent hen te snel af. Ze werden tweede maar tot ieders verbazing knalden ze wel door het 10 jaar oude clubrecord. De nieuw besttijd staat nu op 35.60.

Tot hier het overzicht van een leuke namiddag met een mooie medailleoogst en heel wat persoonlijke records wat toch wel het allermooiste blijft!

Geschreven door Guy Naudts | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube