LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Joyce Moens pakt eremetaal op Criterium des Jeunes

Nijvel
28
september 2014

In Nijvel staat al sinds jaar en dag het "Criterium des Jeunes" op het programma, waar de beste benjamins, pupillen en miniemen van het land het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd staat dan ook bekend als het "officieuze BK jeugd".

In de reeksen van de 60mH kon Catalina Schuddinck zich met een tweede plaats en 10.56 net niet kwalificeren voor de finales. Ook Luca Heyvaert slaagde daar met 10.06 en een derde plaats in haar reeks niet in. Loike finishte in dezelfde reeks van Luca in een tijd van 10.72.
Bij de pupillen jongens kon ook Flor Robijns zich niet plaatsen voor de finale. Hij finishte na 11.95 als vierde in zijn reeks. Bij de meisjes slaagde Joyce Moens er wel in zich te kwalificeren. Zij legde de korte afstand met hindernissen af in een tijd van 11.02 en won haar reeks zo vlot.

Ook de sprintafstanden zonder hindernissen moesten met reeksen en finales worden gelopen. Arne Naudts klokte de tweede miniementijd in zijn reeks 80m, 10.80, mar dat volstond net niet voor een plaatsje in de finale. Ook Siebe Van Campenhout plaatste zich met een zesde plaats in reeks 2 niet voor de finale. Siebe klokte een tijd van 11.38.
Bij de meisjes lukte Luca Heyvaert wel wat de jongens niet lukte. Met 10.84 kon Luca de tweede tijd in haar reeks noteren en zich opmaken voor de finale.

Op de 60m voor pupillen jongens was Jelte D’Hondt goed voor een zesde plaats in zijn reeks en 9.37. Benjamin Ella Heyvaert kwam als vierde over de meet in haar reeks. Zij liet de klok stoppen op 9.91.

Pupillen Joyce Moens en Rune Vierendeels openden in het discuswerpen. Joyce liet er de beste prestatie van de twee noteren. Ze wierp haar discus 19m36 ver naar palats 8.
Rune kon de 15e stek veroveren met een worp van 14m17. Minieme Emma Uyttersprot wierp haar speer intussen 22m97 ver, goed voor plaats 12. Bij de miniemen in het discuswerpen was het dan weer uitkijken naar Lotte Heyvaert. Lotte liet haar discus 23m81 ver vliegen en kwam uit op een 12e plaats.

Ella Heyvaert, Nona Heyvaert en Rhune Vanroose kwalificeerden zich allen voor het verspringen. Het was Ella die de beste prestatie van de dag neerzette. Haar 3m39 was goed voor de vijfde plaats. Nona sprong 3m14 ver en eindigde op plaats 13, Rhune lukte 2m91 en een 18e stek.

Finales met Joyce en Luca

Als eerstejaars kwam Luca Heyvaert in de finale van de 80m terecht. Luca viel echter nipt naast het podium. Ze klokte een tijd van 10.73 en eindigde op de vierde plaats, als tweede van haar jaar.
In de finale van de 60mH bij pupillen kon Joyce Moens haar plaatsje in de finale wel verzilveren. Joyce moest enkel Hilary Udechukwu (OLSE) en Laura Van den Brande (DUFF) voor laten en finishte zelf met 10.86 op de derde stek.

Pupille Rune Vierendeels haalde een zevende stek in het hoogspringen. Ze wipte over 1m20.
Jelte D’Hondt wierp zijn discus naar een 14e plaats bij de pupillen jongens. Hij raakte 18m76 ver. Benjamin Hannelore Heymans eindigde op plaats 9 in het kogelstoten. Haar kogel vloog 6m76 ver. Even later ging ze ook hoogspringen. Ze lukte een sprong over 1m00 om zo op plaats 13 te finishen.
In het kogelstoten lukte minieme Lotte Heyvaert 10m03, waarmee ze op een 13e stek eindigde.

Het hockeywerpen werd met een 14 en 15e plaats voor Nona heyvaert en Britt De Smedt besloten. Nona wierp 18m26 ver, Britt 15m91. Catalina Schuddinck lukte intussen de 11e sprong in het verspringen. Catalina raakte 4m39 ver in de verspringbak.

10 top-10 prestaties tijdens het officieuze BK jeugd

Arne Naudts won zijn reeks op de 300 meter vlot in een tijd van 22.09. In reeksen twee en drie ging het echter nog een stuk sneller. Siebe Van Campenhout kon in reeks 2 met 44.50 de vierde tijd realiseren.
Bij de meisjes verscheen enkel Loike Vierendeels aan de start van deze discipline. Zij liep een tijd van 46.20, finishte vijfde in haar reeks en 6e in totaal.

De 600m werd er eentje die snel ging. Sara Vercauter kon zich achteraan het pak handhaven om na 2.07.09 op een 16e stek over de meet te komen.

Tijdens de aflossingen kwamen pupillen Flor Robijns, Arne De Braekeleer, Yoran Kerkhofs en Jelte D’Hondt uit op een tweede plaats en eindtijd van 35.78. In reeks 2 ging het sneller, waardoor onze jongens op plaats 8 eindigden.
Onze benjamins wonnen zelfs hun reeks. Met een tijd van 38.87 liepen Ella Heyvaert, Rhune Vanroose, Hannelore Heymans en Nona Heyvaert naar de reeksoverwinning en 6e tijd van de dag.
Ook op de 4x80m bij de meisjes werd er uitstekend gepresteerd. Catalina Schuddinck, Joke Clynhens, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert noteerden 43.26, de tweede tijd in hun reeks en de vierde tijd in totaal. Tot slot verschenen ook de miniemen jongens aan de start. Siebe Van Campenhout, Rembert Matthys, Thomas Van Gucht en Arne Naudts gaven het stokje rond in een tijd van 45.40 en klokten de vierde tijd in hun reeks en de 9e tijd in totaal.

Er werden zo exact 10 top-10 plaatsen gehaald in Nijvel met als uitschieter het brons van Joyce Moens op de horden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube