LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jozef Beque naar brons M60 tijdens “Wings for Life”

Ieper
06
mei 2014

Jozef Beque nam in Ieper deel aan de eerste editie van "Wings for Life". De opbrengst van deze wereldwijd georganiseerde wedstrijd gaat naar het onderzoek voor ruggenmergletsels. De Belgische peter van dit project is Marc Herremans.

“Wings for life” is geen gewone wedstrijd. Er is namelijk wel een start, maar geen vaste finishlijn. De lopers gaan allen samen van start. Na een half uur gaat een “catch car” van start die de deelnemers in begint te halen aan een tempo van 15 km/h. Wanneer de auto je passeert stopt voor de atleet de wedstrijd. De competitie werd wereldwijd in 32 landen en op 34 locaties op hetzelfde moment georganiseerd. In Ieper ging men zo om 12u van start.

Jozef liep in Ieper zo 32,36 kilometer alvorens de auto hem in wist te lopen. Daarmee eindigde hij op een 78e plaats in Ieper, en op een derde plaats wereldwijd bij de M60. De winnaar bij de M60, een Zweed, legde 34.12 kilometer af. Een Portugees werd met 33.34 kilometer tweede.

De overwinning ging naar de Ethiopiër Ketema Lemawork. De man legde in het Oostenrijkse Donautal liefst 78.58 kilometer af. Tweede werd de Peruviaan Remigio Huaman Quispe die in Lima na 78.49 kilometer werd ingelopen. De Ukraïner Evgenii Glyva eindigde met 78.4 kilometer op plaats drie.
Eerste Belg werd Wouter Decock. Hij werd in Ieper pas na 65.11 kilometer ingehaald en eindigde zo op een 7e plaats in het algemene wereldklassement.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube