LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jozef in laatste rechte lijn naar laatste World Marathon Major

Lebbeke
11
september 2015

Als er een atleet is die eens in de kijker mag gezet worden, is het wel Jozef Becque. Volgend jaar hoopt Jozef in Boston zijn persoonlijke Marathon Major Slam te vervolledigen en zo zijn teller op 30 marathons zetten.

Iedereen die thuis is in het marathon wereldje, weet dat er zes grote marathons zijn in de wereld, dit zijn de marathons van Berlijn, Chicago, New York, Tokyo, Londen en Boston.
Oorspronkelijk waren de mayors met z’n vijven, maar in 2013 werd hier Tokyo aan toegevoegd. Zo kreeg ook Azië zijn Mayor.

De marathon van Tokyo was ook de laatste mayor waaraan Jozef deelnam, in februari trok hij naar Japan om weer een stapje dichter te komen bij die zesde grote marathon. En dat verliep vlekkeloos, hij haalde de meet in een tijd van 3 uur 22 minuten en 51 seconden.

Nu is de voorbereiding gestart richting 18 april 2016, wanneer de stad Boston zijn volgende marathon organiseert. Komend weekend verschijnt hij aan de start van de “Flanders Field Marathon” in Nieuwpoort. Dit wordt al zijn 29e marathon!
Niet ver daar vandaan liep hij in mei in Ieper al mee met Wings For Life en slaagde erin om bijna een volledige marathon af te leggen voor hij werd ingehaald door de “catcher car”. Met deze prestatie werd hij wereldwijd 2e in zijn leeftijdscategorie en strandde hij op een luttele 230m van de eerste plek.

Jozef, of Jef zoals de meesten hem kennen, is niet enkel terug te vinden op de weg. Ook de piste staat hij zijn mannetje. Hij pakte dit jaar al tweemaal zilver op de 800m van het BK masters bij de M60 en vestigde al talloze clubrecords. Zijn teller staat voorlopig op 17, waarmee hij in de top-10 van Lebbeekse atleten met het meeste aantal clubrecords achter hun naam staat.

Het gaat zover dat sommigen hem al superman noemen. Maar zijn prestaties zouden niet lukken zonder trouwe steun. De hulp van Myriam om door te zetten zal hem al menige keer over de meet getrokken hebben. Een huwelijk dat trouwens al 40 jaar standhoudt, en waar Jef er nog 20 bij wil doen. Wij zijn ervan overtuigd dat ook dit hem zal lukken en hopen dat we hem nog vele marathons mogen zien lopen!

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube