LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Wordt nu jurylid bij AC Lebbeke en geniet tal van voordelen

Ertvelde
05
januari 2018

Binnenkort organiseert de Vlaamse Atletiekliga nieuwe opleidingen tot jurylid. Er worden twee cursussen aangeboden: een opleiding tot clubjurylid en eentje tot jurylid "niveau 1". Leden van onze club die deze opleidingen wensen te volgen krijgen enkele voordelen.

De opleidingen voor Oost-Vlaanderen gaan op zaterdag 17 maart 2018 door in sporthal “Hoge Wal” in Ertvelde. ze starten om negen uur ’s ochtends en nemen een volledige dag in beslag. Marnix De Mangelaere en Patrick Van Caelenberghe zijn de docenten.

Er zijn twee opleidingen. Eén tot clubjurylid en één tot jurylid “niveau 1”. Meer uitleg over de opleiding en verplichtingen kan je hieronder terugvinden. Inschrijven kan via ons secretariaat door te mailen naar secretariaat@lebb.be.

Clubjurylid

De opleiding tot clubjurylid duurt exact één dag. Na een theoretisch gedeelte ’s ochtends en een praktijkgedeelte ’s namiddags krijg je na afloop van de cursus meteen je jurybadge.

Als clubjurylid engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging. Je wordt nooit opgeroepen om te jureren op andere terreinen. Als clubjurylid kan je evenwel niet als chef van een proef of functie optreden.

Jurylid niveau 1

Je volgt een dagopleiding bestaande uit een theoretisch deel en een praktische rondleiding op de piste gevolgd door een korte schriftelijke evaluatie. Nadien loop je stage tijdens 3 wedstrijden en treed je éénmaal op bij het lopen, éénmaal bij het springen en éénmaal bij het werpen. Na een positieve evaluatie van deze stage ben je een volwaardig jurylid niveau 1. Je ontvangt een bestendige toegangskaart, een jurybadge en de nederlandstalige versie van het IAAF-reglementenboekje.

Als jurylid niveau I engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging alsook bij andere verenigingen. Als jurylid niveau I kan je, indien je na verloop van tijd voldoende ervaring opgedaan hebt, als chef verantwoordelijk zijn voor een proef of functie.

Voordelen AC Lebbeke-juryleden

  • Gratis inkom bij alle wedstrijden
  • Beperkt jureren op de club
  • Gratis Jury-jas

Meer informatie kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube