LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Engageer je nu als clubjurylid voor onze club

Lebbeke
10
januari 2017

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde juryleden die kunnen assisteren bij de wedstrijden. Er bestaan twee types opleidingen: je kan clubjurylid worden of jurylid "niveau 1". Maar wat wil dat allemaal zeggen, welke cursus moet je volgen en hoe schrijf je je in? Dat leggen we in volgend artikel even uit.

Clubjurylid

Als clubsjurylid engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging. Je wordt nooit opgeroepen om te jureren op andere terreinen.
Als clubjurylid kan je evenwel niet als chef van een proef of functie optreden.

Je volgt een dagopleiding bestaande uit een theoretisch deel en een praktische rondleiding op de piste. Na deze dagopleiding kan je aan de slag als clubjurylid. Je ontvangt meteen je jurybadge.

Jurylid: niveau 1

Als “jurylid niveau 1” engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging alsook bij andere verenigingen. Je kan na verloop van tijd en mits voldoende ervaring als verantwoordelijke (“chef”) voor een proef worden aangeduid.

De opleiding in Oost-Vlaanderen gaat door op 11 maart 2017 in de kantine van AS Rieme in Ertvelde.

Beide opleidingen zijn gratis en worden jaarlijks in het voorjaar in elke provincie georganiseerd. Ze gaan bovendien door op dezelfde dag. De opleiding tot “jurylid niveau 1” is wel iets uitgebreider. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Inschrijven voor één van beide opleidingen kan tot en met 12 februari 2017 bij An via anvh@val.be. Voor vragen kan je ook bellen naar het nummer 02/474 72 17.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube