LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Steve pakt goud in de “Kapellekesjogging” in Grembergen

Grembergen
19
augustus 2019

Dit weekend stond ook de 23ste editie van deze lokale wedstrijd op de loopagenda. Eentje die in de loop van de jaren al wat wisselde van organisatoren, parcours en tijdstip.

Rondjes

Oorspronkelijk was de organisatie in handen van AC Denderland. De wedstrijd maakte toen nog deel uit van een criterium met onder meer ook de “Dender en Scheldejogging”. Jarenlang liep het parcours over een erg korte ronde van 1.5 km deels over een parallelweg langs de N41. Nadien werd het tracé verlengd door een aantal wijken in de Dendermondse deelgemeente. De startlocatie verhuisde naar een weide waar op dat moment wijkfeesten plaatsvonden. Meteen werd het een avondwedstrijd.

Moerenlopers

Na een aantal jaren hield AC Denderland het voor bekeken. De Zeelse Moerenlopers namen het initiatief nadien over. Eerst als avondwedstrijd maar nu terug met startuur in de namiddag.
De ruime keuze aan afstanden bleef behouden. 3, 6, 9 en 12 km staan in de aanbieding. Het parcours doet nog altijd de wijken aan rond de startplaats. Een echt mooie ronde is er daar niet uit te tekenen. Veel succes heeft de wedstrijd nooit gekend. Ook dit jaar daagden maar een kleine 100 atleten op.

Goud

Steve De Ridder liep een sterke race en pakte het goud op de 11 km.

Resultaat 9 km (11 deelnemers)

11 Lize De Geest 44:30

Resultaat 11,1 km (11 deelnemers)

1 Steve De Ridder 40:24

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube