LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Wederoptreden Lize tijdens KBC Nacht

Heusden
13
juli 2013

In het voor- en naprogramma van de Nacht van de Atletiek te Heusden-Zolder kunnen nationale talenten meestal hun hart ophalen op enkele afstanden. Ook dit jaar stond er weer heel wat op het programma: de 100m, 800m, 1500m en 5000m.

Na een jaar vol blessureleed lijkt Lize opnieuw op de goede weg “Na 2 maanden trainen was ik normaal van plan om vorig weekend de wedstrijden te hervatten op de Brussels Grand Prix. Een kramp in de hamstring, de week voor deze wedstrijd, zorgde er echter voor dat ik mijn wederoptreden een weekje moest uitstellen tot de KBC Nacht” aldus Lize.

Ze mocht van start gaan in de eerste reeks van de nationale reeksen 100m. “Het was prima weer, niet te veel wind en een snelle baan, met andere woorden ideale omstandigheden” gaat Lize verder “Ik ging in de eerste reeks van start en schoot goed uit de blokken.” Lize won de eerste reeks over de 100m in Heusden. In een seizoensbeste van 12.49 bij windstilte haalde ze het van Tina Bussens (12.76) en Sarissa De Parade (12.87).

Na afloop toonde ze zich dan ook tevreden “Mits wat wedstrijdritme en een hamstring die 100% is, zou ik nog heel wat van die tijd moeten afkrijgen. Hoe dan ook, ik ben tevreden dat ik weer wedstrijden ben aan het lopen en ga er alles aan doen om zo dicht mogelijk bij die 12-sec grens uit te komen.” Het Belgisch kampioenschap AC is de volgende wedstrijd op haar programma. De Flanders Cup van Ninove en de Gouden 800m volgen aansluitend.

Bron: lizedegeest.weebly.com

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube